Up 2 Date

Vader opgepakt wegens doodslag van zijn twee weken oude baby

foto: Foto ter illustratie/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vader opgepakt wegens doodslag van zijn twee weken oude baby

In het Belgische Courcelles, is een man opgepakt op verdenking van doodslag op zijn twee weken oude baby. Dat meldt nieuwswebsite Sudinfo.

Ernstige verwondingen

De moeder liet het pasgeboren kind -en haar zoontje van twee jaar uit een vorige relatie- donderdag achter bij haar man om boodschappen te doen. Wat zich precies heeft afgespeeld in de periode dat ze weg was, is niet duidelijk. Toen ze thuiskwam trof ze de baby bloedend en bewusteloos aan. Het kind werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht in het plaatsje Charleroi. De verwondingen bleken ernstiger dan gedacht. De baby werd dan ook meteen overgebracht naar de gespecialiseerde spoeddienst kindergeneeskunde in de plaats Jolimont. Het kind heeft een gebroken ribbenkast en beschadigde organen.

Opgepakt

De vader werd vorige week vrijdag opgepakt op verdenking van moord. In een eerste verklaring vertelt hij dat de baby gevallen was, maar door de heftige verwondingen van het kind wordt door het Openbaar Ministerie van Charleroi getwijfeld aan zijn verhaal.

De man werd al eerder opgepakt wegens huiselijk geweld. Sinds 2021 is hij vrij met een enkelband.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Bij Filomena kun je ook (anoniem) terecht voor hulp, zonder bewijs van aangifte of een wachtrij. Op dinsdag en donderdag kun je binnenlopen bij het inloopspreekuur van 9.00 uur tot 12.30 uur bij de GGD aan de Schiedamsedijk 95 in Rotterdam. Je hoeft dan alleen maar te zeggen dat je voor Filomena komt. Op andere dagen en tijden kun je contact opnemen via 010-6681996 of via het contactformulier. (Let op: Vanaf 3 juni 2024 verhuist Filomena naar een andere locatie.)

Ster advertentie
Ster advertentie