Up 2 Date

Zeker 5 doden bij ernstig verkeersongeluk in Marokko

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Zeker 5 doden bij ernstig verkeersongeluk in Marokko

Bij een groot verkeersongeluk in de buurt van de Marokkaanse hoofdstad Rabat zijn gisteren zeker 5 mensen om het leven gekomen. Minstens 27 anderen raakten gewond, van wie er 12 in ernstige conditie in het ziekenhuis liggen. Dat melden plaatselijke autoriteiten.

Macht kwijt

Het ongeluk gebeurde in de gemeente Brachoua, op ongeveer 50 kilometer van Rabat. De bestuurder van een klein busje raakte om onbekende redenen de macht over het stuur kwijt en reed tegen een boom aan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak en praat daarvoor onder andere met de chauffeur.

Ziekenhuis

De ernstig gewonde slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen in de regio overgebracht. Enkele van hen worden op dit moment behandeld in het plaatselijke ziekenhuis van Roman. Minstens 5 anderen zijn naar het Ibn Sina Universitair Ziekenhuis in de Marokkaanse hoofdstad Rabat overgebracht.

Veel ongelukken

De wegen in Marokko zijn over het algemeen niet heel veilig. Mensen omschrijven de wegen zelfs als gevaarlijk en er komen dan ook vaak ongevallen voor. Alleen al in 2022 kwamen in Marokko meer dan 3.200 mensen om het leven bij verkeersongevallen. De Marokkaanse autoriteiten hebben onlangs een reeks maatregelen ingevoerd om de verkeersonveiligheid te bestrijden en deze cijfers omlaag te krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie