Up 2 Date

Diddy investeerde mee in Twitter-deal van Elon Musk, volgens rechtbankdocumenten

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Diddy investeerde mee in Twitter-deal van Elon Musk, volgens rechtbankdocumenten

Diddy is een van de investeerders die heeft bijgedragen aan Elon Musk's omstreden overname van Twitter, zo blijkt uit recent vrijgegeven rechtbankdocumenten. De veelbesproken zakenman, wiens echte naam Sean Combs is, staat op een lijst van bijna 100 investeerders die aandelen bezitten in het platform, dat Musk vorig jaar voor een bedrag van 44 miljard dollar kocht.

Veel investeerders

Volgens The Washington Post heeft een federale rechter Musks bedrijf verplicht om de lijst van aandeelhouders te onthullen. Naast Diddy's Sean Combs Capital, LLC bevat de lijst ook bekende namen zoals (verrassend genoeg) Twitter-oprichter Jack Dorsey, de Saoedische prins Al Waleed bin Talal al Saud en miljardair Bill Ackman. Het is niet duidelijk of alle genoemde investeerders nog steeds betrokken zijn bij Twitter of hoeveel invloed ze momenteel hebben op het bedrijf, dat inmiddels is omgedoopt tot X.

Grote veranderingen

De lijst werd aanvankelijk geheimgehouden, maar kwam aan het licht na een rechtszaak die vorig jaar werd aangespannen door voormalige Twitter-medewerkers. Zij beweerden dat Musk hun arbitrageovereenkomsten niet had nageleefd. Advocaten van het Reporters Committee for Freedom of the Press hebben aangedrongen op het openbaar maken van deze informatie, wat uiteindelijk werd goedgekeurd door de rechter.

Sinds de overname door Musk zijn er grote veranderingen doorgevoerd op het platform. Zo herstelde Musk bijvoorbeeld het account van Donald Trump, dat eerder was geblokkeerd vanwege zijn rol in de bestorming van het Capitool. Ook heeft Musk verklaard dat hij X wil omvormen tot het ultieme platform voor 'vrije meningsuiting'. Toch is er veel kritiek op de manier waarop hij omgaat met haatzaaierij en racistische uitlatingen op het platform.

Diddy

Ondertussen ligt Diddy zelf al een tijdje onder vuur door meerdere beschuldigingen van seksueel misbruik. De rapper heeft zich de laatste tijd teruggetrokken uit de schijnwerpers na verschillende rechtszaken, waaronder een schikking met zijn ex-vriendin Cassie, die hem beschuldigde van jarenlange mishandeling, mensenhandel en verkrachting. Ondanks de controverse blijft Diddy's betrokkenheid bij Musk's Twitter-deal een opmerkelijke onthulling.

Ster advertentie
Ster advertentie