Up 2 Date

Acht jaar cel en tbs voor leraar na online seksueel misbruik van 70 kinderen

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Acht jaar cel en tbs voor leraar na online seksueel misbruik van 70 kinderen

Bas G. uit het Brabantse plaatsje Vlijmen is veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het online seksueel misbruik van zeventig kinderen. De leerkracht gaf twintig jaar les op de basisschool.

"Jeroentje"

De 45-jarige basisschoolleraar was in het bezit van duizenden beelden van zeker zeventig verschillende kinderen op zijn computer en telefoon. Hij had contact met meer dan vierhonderd kinderen via Snapchat. Op het online platform nam Bas G. een andere identiteit aan. Zo noemde hij zichzelf "Jeroentje". In het begin deed hij zich aardig voor, maar daarna werden de gesprekken seksueel van aard, zo meldt Omroep Brabant. De slachtoffers van Bas G. waren tussen de zeven en dertien jaar oud. De rechtbank oordeelde dat hij de kinderen "om de tuin heeft geleid en ernstig heeft misbruikt".

Misbruik

Gedurende drie jaar had Bas G. intiem contact met een meisje uit Limburg. Van haar twaalfde tot haar vijftiende hadden ze een "soort relatie" met elkaar, waarbij ze dagelijks contact hadden. Het meisje deed na drie jaar aangifte, waarna Bas G. werd opgepakt. Volgens de verklaring van het meisje was het online contact seksueel van aard. Ook hebben ze drie keer in het echt afgesproken. Bij deze afspraken hebben ze ook seks gehad, meldt het meisje.

Oordeel rechter

De verklaringen van het meisje hebben er mede voor gezorgd dat Bas G. veroordeeld is tot een celstraf van acht jaar. Na het uitzitten van deze straf wordt hij ter beschikking gesteld en moet hij voor onbepaalde tijd naar een psychiatrisch centrum voor dwangverpleging. De rechtbank rekent het G. zwaar aan dat hij misbruik maakte van zijn positie als leraar. Het vonnis van de rechter komt overeen met de eis van het OM.

Ster advertentie
Ster advertentie