Up 2 Date

Elfjarige overlijdt na metershoge val klimmuur in Amsterdam

foto: Wikimedia Commons
  1. Newschevron right
  2. Elfjarige overlijdt na metershoge val klimmuur in Amsterdam

In de klimhal vlakbij het Centraal Station in Amsterdam is een jongen van elf overleden, nadat hij een metershoge val maakte. Het verschrikkelijke ongeval vond plaats tijdens een verjaardagspartijtje. Na de val van zo’n dertien meter hoog, werd de jongen gereanimeerd en met met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden, liet de politie weten.

Zekeren

De klimhal zal vandaag dichtblijven. Directeur van de Nederlandse Klimvereniging NKBV meldt: "Een groep kinderen was daar onder begeleiding van ouders aan het klimmen tijdens een kinderfeestje. Het groepje was aan het 'topropen'. Een klimmer en een zekeraar - degene die de klimmer zekert - zitten bij die klimdiscipline samen vast aan een touw." Hij laat weten dat er nog onderzoek wordt gedaan naar het voorval en het te vroeg is om iets te zeggen over waar het is misgegaan.

Tragisch maar zeldzaam

De directeur vertelt dat dit de vijfde keer in dertig jaar is dat er iets dergelijks voorvalt. "Het is heel uitzonderlijk, maar dat maakt het niet minder verdrietig. Er is daar een kind overleden." De andere bezoekers van de klimhal hadden gisteravond direct de gelegenheid om in gesprek te gaan met slachtofferhulp. Vanmiddag zal er een bijeenkomst plaatsvinden voor de medewerkers. "Wellicht komen er bepaalde inzichten voort uit dit ongeluk die belangrijk zijn om dergelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen.", aldus de directeur.

Ster advertentie
Ster advertentie