Up 2 Date

Afscheidsfeest Mark Rutte kostte 120.000 euro te veel: “Hij verdiende groot afscheid”

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Afscheidsfeest Mark Rutte kostte 120.000 euro te veel: “Hij verdiende groot afscheid”

Mark Rutte kreeg een groot afscheidsfeest na zijn veertien jaar lange premierschap. Volgens veel mensen een veel te groot feest. Volgens de Nederlandse overheid is het gebruikelijk om maximaal 30.000 euro te reserveren voor een afscheid van een bewindspersoon. Het afscheid van Mark Rutte kostte in totaal bijna 150.000 euro.

Afscheidsfeest Mark Rutte bijna anderhalve ton

Voor het afscheidsfeest van Mark Rutte werd er groots uitgepakt. Zo werd er een strandtent in Scheveningen afgehuurd voor 1400 gasten. Het bedrag van zo’n 145.000 euro zou volgens RTL Nieuws besteed zijn aan hapjes, drankjes, de locatie, band en verkeersregelaars. Dat bedrag ligt bijna vijf keer zo hoog als mag volgens de richtlijnen. In die 30.000 euro zit ook een afscheidscadeau wat maximaal 750 euro mag kosten.

Reacties kamerleden op duur afscheidsfeest Mark Rutte

Sommige Kamerleden zijn niet blij met het grote bedrag dat uitgegeven werd voor het afscheid van Mark Rutte. Jimmy Dijk, partijleider van de SP, zei hierover: “Ik denk dat er heel veel andere dingen zijn waaraan je dit geld beter had uit kunnen geven.” Ook Laurens Dassen, partijleider van Volt, is van mening dat het erg veel is voor een afscheid. Zelf heeft hij het naar eigen zeggen nooit zo bont gemaakt: “Zelf heb ik wel eens een afscheidsborrel gehad. Dat was in een cafeetje en na twee biertjes moest ik de drankjes zelf betalen.”

Ministerie rechtvaardigt groot afscheidsfeest Mark Rutte

Volgens het ministerie is het logisch dat er zo veel geld uitgegeven wordt aan het afscheid van oud-premier Mark Rutte. Zo stelde het ministerie dat er gekozen is voor een groter afscheid vanwege zijn premierschap van veertien jaar. Ook zei het ministerie dat de maximumbedragen alleen richtlijnen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie