Up 2 Date

Jongen (15) in Marseille 50 keer gestoken en levend verbrand vanwege wraakactie

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jongen (15) in Marseille 50 keer gestoken en levend verbrand vanwege wraakactie

Woensdag werd een 15-jarige jongen in Marseille het slachtoffer van een afschuwelijke en gewelddadige aanval. Volgens aanklagers is de jongen vijftig keer gestoken en vervolgens levend verbrand. Als wraakactie op deze moord werd er een 14-jarige huurmoordenaar ingeschakeld die is opgepakt door de lokale politie.

Jongen vijftig keer gestoken en verbrand

Volgens lokale media, sprak de openbaar aanklager Nicolas Bessone tijdens een persconferentie over de "ongekende wreedheid" van de aanval. De jongen werd ingehuurd door een 23-jarige gevangene, die hem tweeduizend euro beloofde als hij een deur in brand stak. Wat een intimidatie moest worden, mondde uit in een vreselijke moord. Rivaliserende bendeleden zagen dat de jongen gewapend was en namen op een gruwelijke manier wraak.

14-jarige tiener ingehuurd voor moord

Dezelfde gevangene zou daarna een veertienjarige jongen hebben gerekruteerd voor een wraakactie. Deze tiener kreeg maar liefst vijftigduizend euro aangeboden om een bendelid te vermoorden. De tiener schoot vervolgens zijn 36-jarige chauffeur dood, nadat ze ruzie kregen. Ironisch genoeg was deze chauffeur geen onderdeel van de drugswereld, maar een onschuldige omstander in deze wraakzuchtige cyclus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Escalatie van drugsgeweld in Marseille

Drugsgeweld is helaas geen nieuw fenomeen in Marseille. De afgelopen jaren is de strijd om de macht over de drugsmarkt alleen maar intenser geworden. De cijfers spreken voor zich: in 2024 staat het dodental door drugsgerelateerde moorden al op 17, terwijl het er in heel 2023 maar liefst 49 waren. Wat nog zorgwekkender is, volgens aanklager Bessone, is dat zowel de daders als slachtoffers steeds jonger worden.

Ster advertentie
Ster advertentie