Up 2 Date

Trump ontsnapt aan nieuwe moordaanslag op de golfbaan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Trump ontsnapt aan nieuwe moordaanslag op de golfbaan

Donald Trump lijkt te zijn ontsnapt aan een nieuwe moordaanslag. Op zondag tijdens een van zijn golfsessies zag een Secret Service Agent een wapen uit de bosjes komen en hij opende zelf het vuur om de presidentskandidaat te beschermen. Dit incident is de tweede poging tot een aanslag op Donald Trump in twee maanden.

Nieuwe moordaanslag op Donald Trump tijdens golfsessie

De verdachte, de 58-jarige Ryan Wesley Routh uit Hawaï, werd gezien in de bosjes bij Trump National Golf Club in West Palm Beach. Hij droeg een AK-47-geweer, twee rugtassen en een GoPro-camera. Volgens rapporten bevond hij zich op ongeveer 350 tot 450 meter afstand van Trump, die op dat moment aan het golfen was. De Secret Service zag de geweerloop en vuurde meerdere keren op de verdachte, die vervolgens in een zwarte SUV vluchtte. Dankzij getuigen en hun foto’s kon de politie hem snel opsporen en arresteren.

Verdachte Ryan Wesley Routh gearresteerd

Ryan Wesley Routh is een bekende van de politie, met acht eerdere arrestaties voor kleinere vergrijpen. Op sociale media was hij recent kritisch op Trump en gaf hij aan spijt te hebben van zijn stem op de oud-president in 2016. Daarnaast vertelde de verdachte in een interview (2023) aan The New York Times dat hij zich intensief bezighield met de oorlog in Oekraïne. Zo zei Ryan Wesley Routh dat hij Afghaanse soldaten wilde rekruteren om te gaan vechten in het land.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trump reageert kalm op tweede moordaanslag in twee maanden

Hoewel Trump fysiek ongedeerd is, benadrukken zowel president Joe Biden als vicepresident Kamala Harris het belang van geweldloosheid in de Verenigde Staten. Biden heeft toegezegd dat de Secret Service over voldoende middelen zal beschikken om Trump te blijven beschermen. Trump zelf reageerde kalm na het incident en bedankte zijn aanhangers voor hun steun.

Tweede moordaanslag overleefd

Dit is niet de eerste keer dat de oud-president een moordaanslag heeft overleefd. Zo raakte Donald Trump afgelopen juli lichtgewond na zijn toespraak in een kleine stad genaamd Butler. De dader, een 20-jarige witte man genaamd Thomas Matthew Crooks, werd snel doodgeschoten door de geheime dienst. Trumps oor werd geraakt en werd voorzien van hulp door een medisch team die snel ter plekke was.

Ster advertentie
Ster advertentie