Up 2 Date

Voormalig adviseur van Obama gearresteerd voor Islamofobe opmerkingen tegen medewerkers van halal-kar

  1. Newschevron right
  2. Voormalig adviseur van Obama gearresteerd voor Islamofobe opmerkingen tegen medewerkers van halal-kar

Stuart Seldowitz, een voormalige adviseur van de Obama-regering, is gearresteerd op beschuldiging van haatmisdrijven, nadat zijn herhaaldelijke pesterijen van een halal-straatvoedselverkoper in Manhattan viraal gingen op sociale media.

Islamofobe bedreigingen

In één van de diverse video's die op sociale media circuleren, is te zien hoe Seldowitz een man bedreigt bij een halal-kar. Zo suggereert Seldowitz dat hij zijn vrienden in immigratie zou kunnen op bellen. Vervolgens maakte hij een verwijzing naar de Egyptische inlichtingendienst. "De Mukhabarat in Egypte zal je ouders pakken. Houdt je vader van zijn nagels? Ze zullen er één voor één uittrekken."

Nadat de medewerker van de straatkar hem verzocht te vertrekken, antwoordde hij: “Vertel me waarom ik zou moeten gaan? Ik sta hier en ben een Amerikaan. Dit is een vrij land. Het is niet zoals Egypte." Hij vroeg ook aan de medewerker: "Heb je je dochter verkracht zoals Mohammed dat deed? Jouw profeet was een verkrachter." De medewerker gaf aan dat hij geen Engels sprak, waarna Seldowitz vroeg of hij Arabisch sprak, wat Seldowitz 'de taal van de Koran' noemde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4.000 Palestijnse kinderen doden niet genoeg

In een andere video leek Seldowitz de straatvoedselverkoper uit te dagen door een knoop met de vlag van Israël omhoog te houden. "Ik ga hier grote borden ophangen met de tekst: Deze kerel gelooft in Hamas", zei Seldowitz, waarbij hij de verkoper beschuldigde een ‘terrorist’ te zijn. "Jij steunt het doden van kleine kinderen. Je bent een vreselijk persoon", ging hij verder. De verkoper antwoordde vervolgens: "Jij doodt kinderen, niet ik." Seldowitz reageerde vervolgens met: "Als we 4.000 Palestijnse kinderen hebben gedood, is het niet genoeg.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek naar haatmisdrijven

In een gesprek met ABC 7 gaf Islam Moustafa, mede-eigenaar van de halal-kar, aan dat hij moeite heeft met slapen, nadat hij de verontrustende en islamofobe video's van Seldowitz had gezien."De harde opmerkingen over de profeet Mohammed en dergelijke hebben een negatieve invloed op mijn nachtrust", vertelde hij.

De politie heeft een onderzoek naar haatmisdrijven gestart tegen de voormalige ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast meldt The Guardian dat het politieke lobbybedrijf Gotham Government Relations de banden met Seldowitz heeft verbroken, nadat de video's van de racistische confrontaties online verspreid werden.

Ster advertentie
Ster advertentie