Up 2 Date

Proces Ali B wordt morgen voortgezet: "Ik word afgestraft"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Proces Ali B wordt morgen voortgezet: "Ik word afgestraft"

Vanochtend was er ineens een nieuwe getuigenverklaring in de rechtszaak van Ali B. De getuige suggereerde het slachtoffer uit Heiloo te hebben gezien na de vermeende aanranding en verkrachting. Ze zou haar op de fiets naar het station hebben gebracht. Deze ontwikkeling maakte dat de zaak vandaag niet afgerond kon worden.

Nieuwe getuige

Ondanks beroep van de verdediging, die de verklaring overduidelijk ‘onbetrouwbaar’ noemde nadat de zaak zo breed is uitgemeten in het nieuws, koos de rechtbank ervoor de verklaring op te nemen in het strafdossier. De getuige is vandaag verhoord in de rechtbank. Het verhoor was besloten. Dit zorgde natuurlijk voor een vertraging van de zitting. Vandaag zou de officier van justitie eigenlijk de eis bespreken en hadden de advocaten van Ali B tijd voor hun pleidooi. Omdat dit niet zou lukken, stelde de rechter voor de eis vandaag te doen en het pleidooi morgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik word afgestraft"

De verdediging kwam met het verzoek om beiden te verplaatsen naar morgen, uit angst bang dat de eis hetgeen is wat vanavond volop in het nieuws zal zijn, zonder de kant van Ali B. Daar ondervinden zowel Ali B als zijn familie veel last van, zo meldt hij. "Er is wel iets in de media aan de hand. En ik ervaar daar wel de gevolgen van, van beeldvorming in de media. Ik word afgestraft in de mediawereld voor de suggestie."

De rechter is akkoord gegaan met het verzoek van Ali en de verdediging. Het proces wordt morgen voortgezet.

Ster advertentie
Ster advertentie