Acht mannen opgepakt voor groepsverkrachtingen in Den Bosch
- News
- Acht mannen opgepakt voor groepsverkrachtingen in Den Bosch
Dinsdagochtend heeft de politie acht aanhoudingen gedaan in de regio Den Bosch. De mannen tussen 18 en 26 jaar zijn opgepakt naar aanleiding van de meldingen van drie tienermeisjes. Zij zouden zijn verkracht door meerdere mannen op verschillende momenten. Er loopt al maanden een onderzoek van politie Oost-Brabant naar groepsverkrachtingen.
Social Media
De meisjes in kwestie kwamen alle drie in contact met de leden van de groep via social media. Vermoedelijk werden de meisjes eerst gedrogeerd en vervolgens naar een garagebedrijf geleid in ‘s-Hertogenbosch. In dit garagebedrijf vond het misbruik plaats. Al in april van dit jaar deed de politie een sporenonderzoek in een ruimte van het bedrijf.
Huiszoekingen
In de vroege ochtend werden de mannen van hun bed gelicht en hun woning doorzocht. Tijdens deze huiszoekingen is niet alleen bewijsmateriaal in relatie met de zaak meegenomen, maar ook kostbare spullen van de verdachten. De reden hiervoor is een mogelijke schadevergoeding voor de slachtoffers,die door de rechter kan worden opgelegd. Uit het verzamelde bewijs blijkt dat er meerdere slachtoffers zijn van de groep, wie dit zijn is nog onduidelijk.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Naaktfoto’s
Tijdens het onderzoek dat heeft geleid tot de aanhoudingen, zijn onder andere naaktfoto’s en ander beeldmateriaal aangetroffen. Het bezit en het verspreiden van de foto’s is per definitie strafbaar aangezien de meisjes minderjarig zijn. Wanneer de politie dit soort beelden tegenkomt, gaan zij altijd op zoek naar de herkomst van de foto’s. Over de impact van de foto’s deelt de politie het volgende: “De gevolgen zijn hetzelfde als bij fysiek seksueel misbruik: schaamte, angsten, somberheid. Het liefste willen ze alles vergeten, maar omdat de beelden niet verwijderd kunnen worden, blijft de stress aanhouden. Dat bemoeilijkt de verwerking“.
Heb je een soortgelijke ervaring?
Ben je zelf het slachtoffer van soortgelijke ervaring? Neem dan contact op met de zedenpolitie (0900-8844) voor een informatief gesprek. Tijdens dit gesprek zal de politie jouw verhaal aanhoren en vragen waar zij mogelijk kunnen helpen. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld, jij beslist zelf of je aangifte doet of het laat bij het telefoongesprek. Als je liever eerst zelf onderzoek doet naar de mogelijkheden kan dat via het Centrum Seksueel Geweld, Slachtofferhulp Nederland en Veilig Thuis.