Up 2 Date

Kim Jong-un verbiedt zelfmoord in Noord-Korea

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kim Jong-un verbiedt zelfmoord in Noord-Korea

Kim Jong-un verbiedt zelfmoord in Noord-Korea en noemt het een daad van ''verraad tegen het socialisme''. De Noord-Koreaanse leider heeft in het geheim lokale autoriteiten opgedragen om maatregelen te nemen om zelfmoord te voorkomen, nadat gegevens hebben aangetoond dat het aantal zelfmoorden in het land sterk is gestegen. Het doel van dit besluit is om de zelfmoordcijfers te verlagen en de situatie aan te pakken.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Verraad

Het exacte aantal zelfmoorden in Noord-Korea is moeilijk vast te stellen, omdat het regime zelden inzicht geeft in hoe het er in het land aan toe gaat. Volgens de Zuid-Koreaanse Nationale Inlichtingendienst is het aantal zelfmoorden echter in mei met ongeveer 40 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, zoals gemeld door WION. Kim Jong-un noemt zelfmoord een ''daad van verraad tegen het socialisme'' in de richtlijn en verklaart dat lokale overheidsfunctionarissen gezamenlijk verantwoordelijk zullen worden gehouden als ze er niet in slagen om zelfmoorden in hun rechtsgebied te voorkomen, aldus Radio Free Asia.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shockerend

Een ambtenaar uit de noordoostelijke provincie Noord-Hamgyong in Noord-Korea, die anoniem wil blijven om hun veiligheid te beschermen, vertelde aan Radio Free Asia dat er geheime orders werden besproken tijdens spoedvergaderingen in verschillende provincies van Noord-Korea. Tijdens deze vergaderingen werden gegevens gedeeld over het aantal zelfmoorden en werden zeer schrijnende voorbeelden genoemd van hele families die zichzelf van het leven hebben beroofd. De ambtenaar meldde ook dat de aanwezigen bij de vergadering geschokt waren door de inhoud van zelfmoordbrieven waarin het land en het sociale systeem werden bekritiseerd. Een andere ambtenaar uit de provincie Ryanggang, die ook anoniem wil blijven uit veiligheidsoverwegingen, deelde mee dat zelfmoord een grotere impact heeft op de gemeenschap dan hongersnood.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oplossing

Ondanks het beleid dat is goedgekeurd door de Algemene Secretaris om zelfmoorden te voorkomen, zijn de ambtenaren nog niet in staat om een passende oplossing te vinden, zo meldt Radio Free Asia. Volgens de nieuwsdienst gaven ze aan dat de meeste zelfmoorden worden veroorzaakt door extreme armoede en honger, waardoor op dit moment niemand een oplossing kan bedenken.

Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie uit 2019 waren er in Noord-Korea 8,2 zelfmoorden per 100.000 mensen, waarmee het land op de 45e plaats staat in de wereldwijde ranglijst van zelfmoordcijfers.

Ster advertentie
Ster advertentie