FunX Utrecht

Bestaat er zoiets als 'veilig' sexten?

  1. Newschevron right
  2. Bestaat er zoiets als 'veilig' sexten?

Uit onderzoek blijkt dat 3% van de jongeren weleens doet aan sexting, maar volgens Emma Wortelboer van BNN is dat helemaal niet erg. Als je het maar veilig doet.

Met de campagne #geenhoofd pleitte ze ervoor dat je je gezicht buiten beeld houdt bij naaktfoto's of video's, als je deze gaat versturen. "Ik zorg er altijd voor dat herkenbare dingen als tatoeages of sieraden ook niet te zien zijn."

Iedereen doet het(?)

Utrechtse jongeren denken echter dat er veel meer mensen doen aan sexting dat in het onderzoek naar voren komt. Reporter Laila kreeg op straat te horen: "Iedereen kent wel iemand die ooit een naaktfoto heeft verstuurd." Maar niet iedereen ziet sexting als iets dat erbij hoort. "Als mijn vriendin dat zou doen, hoef ik haar thuis niet te spreken."

Mooiste naaktfoto's

Emma waarschuwt niet alleen voor de gevaren. Er zit ook een kunst achter het maken van de ultieme naaktfoto.

"Belichting speelt een grote rol (...), je wilt geen foto met wit licht van je computerscherm bijvoorbeeld. Je moet wel een beetje van dat warme licht hebben."

Volgens Emma werken naaktselfies ook zelfbevredigend. "Het is een spelletje dat je met jezelf speelt, van hoe kan ik zo geil of teasend mogelijk op de foto staan."

"Sexting kan echt verkeerd uitpakken"

Uitlekken

Hoewel Emma sexting totaal niet zou afraden, wilde FunX-luisteraar Dylana wel echt benadrukken dat er veel gevaren aan zitten. Zij gaf het voorbeeld van de uitgelekte seksvideo van Patricia Paay. "Er zijn nu ook bedrijven die niet meer met haar willen samenwerken. Dus denk er goed over na, want het kan je ook gewoon je baan kosten."

Ster advertentie
Ster advertentie