Video

Dylisa openhartig over huiselijk geweld: "Ben nog steeds aan het helen van mijn wonden"

foto: YouTube: FunX
  1. Newschevron right
  2. Dylisa openhartig over huiselijk geweld: "Ben nog steeds aan het helen van mijn wonden"

In de tweede aflevering van onze nieuwste YouTube-serie Villa Architrackz waren dit keer Dylisa en Dior te gast. Tijdens hun bezoek aan de villa vertelden zij openhartig over zij zijn gegroeid als persoon. Zo vertelt Dylisa over haar mental health journey na haar ervaringen met huiselijk geweld en geeft Dior een inkijkje in zijn relatie.

Dylisa bespreekt het verhaal achter haar hit 'Superwoman'

Zodra Dylisa aan tafel schuift bij Architrackz vraagt hij wat haar meest succesvolle moment was. Dylisa hoeft niet lang na te denken over haar antwoord en zegt "Nadat 'Superwoman' uitkwam." Ze zangeres legt uit dat het nummer over huiselijk geweld gaat, een onderwerp wat haar aan het hart gaat. "Ik vind het sowieso belangrijk dat het veel meer besproken wordt, want ik denk dat heel veel mensen zich er voor schamen. Alles wat ik in Superwoman zing is ook echt gebeurd." Dylisa legt daarbij uit dat haar nummer ervoor heeft gezorgd dat veel meer mensen opener zijn geworden over huiselijk geweld. "Ik kreeg dm's van vrouwen hele paragrafen stuurden waarin stond dat ze hetzelfde hadden meegemaakt als ik."

Dylisa’s strijd met bindingsangst na huiselijk geweld

Na haar ervaringen met huiselijk geweld, had Dylisa moeite om weer een nieuw persoon in haar leven toe te laten. "Vooral in het begin had ik last van bindingsangst. Daarna heb ik geleerd om te helen en ik ben daar nog steeds mee bezig." De zangeres deelt dat huiselijk geweld niet het enige is waarmee ze te maken heeft gekregen. "Ik zit nu in therapie en heb nu ook een coach die me helpt bij het helen van alle wonden." Maar het gaat de goede kant op met Dylisa en ze leert steeds beter hoe ze met haar trauma's om moet gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zo lossen Dior en zijn vriendin ruzies op in hun relatie

Later in de aflevering praten de artiesten over ruzies in relaties en hoe je deze het best op kan lossen. Zo zegt Dior dat zijn vriendin zachtaardig is. "Ze heeft ook wel haar momenten, maar ze weet gewoon hoe ze met mij om moet gaan. Als ik boos ben, dan laat ze me gewoon en in de avond wanneer ik ben afgekoeld, komt ze naar me toe en zegt ze: 'Hey, Dior dit was fout van je'. En dan dring je echt tot me door. In heat of the moment moet je ook niet tegen me praten, want dan maak je het alleen maar erger."

Dior's vriendin is zijn steun en rust in moeilijke tijden

Dior voegt hieraan toe dat hij erg is gegroeid sinds hij een relatie heeft. "Ik heb twee EP's uitgebracht en ik heb een vriendin sinds mijn tweede EP. Ik merk dat ik sindsdien niet alleen gegroeid ben als persoon, maar ook op zakelijk vlak." Dior laat weten dat zijn vriendin hem steunt in alles. "Ze is mijn rust en mijn ruggengraat."

Ster advertentie
Ster advertentie