It's Complicated

#88 - BO gaat van ONTVOERD door zijn VADER naar strijden voor KINDERRECHTEN | It’s Complicated

  1. Podcastschevron right
  2. It's Complicatedchevron right
  3. #88 - BO gaat van ONTVOERD door zijn VADER naar strijden voor KINDERRECHTEN | It’s Complicated

zo 4 augustus 2024

Ze zouden “op vakantie gaan” naar Egypte, maar niets was minder waar. Bo was 4 jaar, en werd samen met zijn oudere broer en tweelingbroer ontvoerd door zijn vader. Omdat hij zo jong was, laten zijn herinneringen hem soms in te steek, maar hij heeft het hele verhaal wel kunnen reconstrueren en er zelfs een boek over geschreven. Nu komt hij hierover vertellen bij Jayh en Mahi. 

 

Het missen van zijn moeder maakte hem zo verdrietig dat Bo extreme maatregelen nam, zoals in hongerstaking gaan. Het ging zelfs zo ver dat zijn vader hem toen wijsmaakte dat zijn moeder dood was, een gedachte waar hij jarenlang mee heeft geleefd. Toen Bo 20 was heeft hij pas zijn moeder leren kennen.

 

Bo heeft bizar veel gemaakt. Hij heeft zijn tweelingbroer verloren aan zelfdoding, hij heeft littekens in de relatie met zijn vader, en hij heeft zelf trauma, paniek en angsten overgehouden aan deze heftige gebeurtenissen. Hij heeft actief gewerkt om een positieve uitkomst voor zichzelf te creëren. Hij is journalist, heeft een boek geschreven over zijn verhaal, en is activist voor kinderrechten. 

 

In de Complicated Question komt een anonieme inzender met een situatie waarin een nieuwe collega haar seksueel aanspreekt op Whatsapp, maar geen eerste date wil inplannen. Ze vind hem wel heel leuk, maar weet niet of dit spelletjes zijn die hij speelt, en wat ze hier nu verder mee moet. Bo, Mahi en Jayh geven haar heel mooi advies! Zijn jullie het ermee eens? 

 

Heb jij ook een Complicated Question? Stuur het in naar itscomplicated@funx.nl 💜