It's Complicated

#91 - GEN Z’er Rida over de FOUTE MINDSET van zijn generatie en POSITIEVE DISCRIMINATIE | It’s Complicated

  1. Podcastschevron right
  2. It's Complicatedchevron right
  3. #91 - GEN Z’er Rida over de FOUTE MINDSET van zijn generatie en POSITIEVE DISCRIMINATIE | It’s Complicated

zo 25 augustus 2024

Rida valt met zijn 22 jaar midden in de Gen Z-bevolking. Maar hij voelt zich niet zo. Om hem heen zijn vrienden en leeftijdsgenoten aan het chillen, en doen ze hun best om zo weinig mogelijk te werken, het leven makkelijk te houden en niet aan de toekomst te denken. Rida vindt dit, met alle respect, zwak. 

 

Hebben boomers en millennials hun ouders harder zien struggelen, en is dat een drive geweest om zelf hard te werken en succesvol te zijn? Heeft Gen Z tegelijk wel meer prestatiedruk om te laten zien wat je hebt dan eerdere generaties? 

 

Mahi, Jayh en Rida bespreken ook de huidige cultuur van meer diversiteit binnenhalen op de werkvloer. Rida krijgt hier een heel dubbel gevoel van: hij is zowel blij dat hij werk kan krijgen dat hij wil en zijn talent wordt gezien, maar voelt zich ook wel slecht over dat hij zo de “excuses-Marokkaan” wordt. Kan je positief discrimineren, of niet? 

 

De Complicated Question gaat over een dame die op hele slechte types valt, en daardoor al enorm heftige dingen heeft meegemaakt. Ze gaat nu al in therapie, maar hoe kan ze terug betere types mensen vinden waar ze haar leven mee kan delen?

 

Heb jij ook een Complicated Question? Stuur het in naar itscomplicated@funx.nl 💜