It's Complicated

#94 - STEVEN’s ONGEZOUTEN MENING over IMMIGRATIE en een STRENG BELEID | It’s Complicated

  1. Podcastschevron right
  2. It's Complicatedchevron right
  3. #94 - STEVEN’s ONGEZOUTEN MENING over IMMIGRATIE en een STRENG BELEID | It’s Complicated

ma 16 september 2024

Entertainer, cabaretier en presentator Steven Brunswijk immigreerde ooit naar Nederland vanuit Suriname. Maar hij vindt zelf ook dat het land vol zit, en dat immigratie sneller en strenger behandel moet worden. Hoe werkt dit? 

 

Hij schuift aan bij Jayh en Mahi om meer nuance en context te geven aan zijn eerder radicale mening. Spreek je de taal, of doe je er je best voor om het snel te leren? Prima! Volg je de wetten van het land waar je wilt wonen niet, en creëer je rwina? Een eerste of misschien tweede strike, en klaar. Breng je geld binnen, kom je hier werken, betaal je netjes je belastingen? Jij mag blijven! 

 

Waar het in de kern voor Steven op neerkomt? Hij vindt het bovenal belangrijk dat mensen als individu gezien worden, en niet dat iedereen over dezelfde kam gescheerd wordt. 

 

De lange Complicated Question gaat over een dame die haar leven helemaal op orde had. Toen leerde ze iemand kennen, waarbij het liefde op het eerste gezicht was. Na twee maanden zijn ze verloofd. Maar… nu pas komt ze achter een paar dingen. Hij heeft een strafblad, schulden, is nu werkloos, heeft kinderen uit een eerder huwelijk, woont bij zijn moeder, kijkt neer op vrouwen, en veel meer. Ze begint zichzelf heel erg aan te passen op deze minpunten. Maar gaat deze relatie wel de gezonde kant op? Jayh, Mahi en Steven hebben op dit lange verhaal een heel kort antwoord. 👀

 

Heb jij ook een Complicated Question? Stuur het in naar itscomplicated@funx.nl 💜