FunX Amsterdam

Ontvoerde taxichauffeur ontsnapt uit eigen kofferbak in Amsterdam

foto: ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Ontvoerde taxichauffeur ontsnapt uit eigen kofferbak in Amsterdam

Een taxichauffeur is in de nacht van zondag op maandag beroofd door twee passagiers in Amsterdam. De daders bonden het slachtoffer vast en dwongen hem vervolgens om in de kofferbak te gaan liggen. Gelukkig wist de taxichauffeur te ontsnappen.

Taxichauffeur ontvoerd door twee mannen

De daders stapten in bij Rokin en zeiden dat ze naar Amstelveen wilden gaan, meldt de politie. De twee reden een kort stukje mee in de taxi tot ze de taxichauffeur met twee wapens bedreigden en hem beroofde van zijn persoonlijke bezittingen. In de Kostverloren buurt in Amstelveen hebben ze hem vervolgens vastgebonden en gedwongen om in de kofferbak van zijn eigen taxi te gaan liggen, waarna ze zelf achter het stuur zijn gekropen.

Ontsnapt uit kofferbak

De taxichauffeur voelde dat de taxi weer begon te rijden en na enige tijd kwam de auto weer tot stilstand op de Boelelaan in Amsterdam Zuid. De daders waren verder nergens meer te zien, waardoor het slachtoffer wist te ontsnappen. Hij klom uit de kofferbak en nam snel contact op met de politie.

Spaansprekende verdachten nog voortvluchtig

Het slachtoffer is erg geschrokken, maar raakte gelukkig niet zwaargewond. De politie heeft tot op heden nog geen verdachten aangehouden en hoopt dat eventuele getuigen zich melden. Het opvallende is dat het gaat om twee Spaanssprekende mannen, zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie