DiXte 1000

Nordin geeft zijn top vijf favoriete nummers: “Drie van de vijf uit 2016”

foto: Instagram: Nordinblessing
  1. Newschevron right
  2. Nordin geeft zijn top vijf favoriete nummers: “Drie van de vijf uit 2016”

Pokémon GO, de Mannequin-challenge en het overmatige gebruik van het begrip “treitervlogger”. Dit zijn zomaar wat dingen die het jaar 2016 iconisch maakten. Maar wat ons natuurlijk het allermeest bij is gebleven van 2016, is dat hiphop in dat jaar het grootste genre van Nederland werd. Er zijn in dat jaar zo veel legendarische tunes uitgekomen en Nordin onderstreept dat met maar liefst drie nummers uit 2016 in zijn persoonlijke top vijf.

SFB featuring Broederliefde & Ronnie Flex - Nu Sta Je Hier (2015)

Niet lang na het legendarische New Wave album, bracht SFB Reset The Levels II uit. Op dat project stond ook de hit Nu Sta Je Hier in samenwerking met Broederliefde en mede New Wave-artiest Ronnie Flex. Deze catchy tune was (en is) niet meer weg te denken uit de Nederlandse clubs.

Jonna Fraser featuring Broederliefde - Do Or Die (2016)

Jonna Fraser is een van die artiesten die zich carrière in de lift zag gaan na geweldige bijdrage aan New Wave. In 2016 besloot de artiest uit Zaandam door te pakken op dat succes en hij bracht dan ook zijn project Goed Teken uit. Do Or Die werd in dat jaar een grote hit en we kunnen na ruim acht jaar wel stellen dat het een tijdloze classic is.

Mula B, LouiVos & 3Robi - Domme Jongens (2016)

Waar veel artiesten in het jaar 2016 doorbraken met dansbare muziek en love songs, brachten Mula B, LouiVos en 3Robi met hun voormalige label Wilde Westen een harde en rauwe trapsound. Met nummers zoals Geel, Echekems en Chossel Een Beetje kunnen we zeggen dat de artiesten van Wilde Westen zeker de pioniers waren van de binnenlandse trapsound. Domme Jongens is dan ook één van die bangers die de Nederlandse clubs liet trillen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Broederliefde - Mi No Lob (2016)

“Je moet me niet schreeuwen!” Broederliefde had het jaar 2016 op slot. Zo behaalden ze met hun album Hard Work Pays Off 2 een geweldig record door veertien weken op de eerste plek te staan in de album-charts. Daarmee onttroonden ze Frans Bauer met zijn record van dertien jaar oud. Mi No Lob was één van die tunes op het album die heel Nederland meezong.

Frenna - Pretty Girls (2024)

We nemen je vanaf 2016 even mee naar de zomer van 2024: ook wel Pink Summer genoemd. Want we kunnen wel stellen dat deze zomer werd toegeëigend door de Haagse artiest. Iedereen heeft Pretty Girls de afgelopen maanden uit volle borst meegezongen en we kunnen alvast met zekerheid zeggen dat deze tune de boeken ingaat.

FunX DiXte 1000

Van 2 november t/m 8 november is het weer tijd voor de FunX DiXte 1000: de hitlijst met de duizend DiXte tunes aller tijden. Gun jij je favoriete artiest een plekje in de lijst? Stem dan nu! Als je stemt maak je ook nog eens kans op tickets voor één van de DiXte 1000 Lounges bij FunX in Rotterdam.

Stem nu!

Ster advertentie
Ster advertentie