Entertainment

Yousef Abd Al-Malik (Sevn Alias): "Mensen lieten mij vallen nadat ik stopte met muziek"

foto: NandoLeaks
  1. Newschevron right
  2. Yousef Abd Al-Malik (Sevn Alias): "Mensen lieten mij vallen nadat ik stopte met muziek"

Yousef Abd Al-Malik, voorheen beter bekend als Sevn Alias, maakte dit jaar een grote stap. Hij stopte namelijk met het maken van muziek en besloot zich meer te richten op de islam. Hij schoof bij 'Real Talk met Fernando' aan om te praten over zijn nieuwe levensstijl.

"Ik was ongelukkig"

Yousef Abd Al-Malik verkreeg op jonge leeftijd al veel aandacht onder de naam Sevn Alias, en in de zomer van 2015 brak hij landelijk door na een legendarische 101Barz-sessie waarin hij tracks als 'Ma3lish' en 'Kifesh' introduceerde. De artiest scoorde hit na hit en tourde door heel het land. Toch koos Yousef ervoor om dit jaar te stoppen met muziek: "Ik denk dat iedereen die mij een beetje kent weet dat ik niet per se iemand ben die ervan houdt om in de spotlight te staan, en ja, met muziek is dat eigenlijk gewoon zo gelopen".

"Geen rust"

Abd Al-Malik geeft aan dat hij muziek maakte omdat hij het leuk vond en dat hij eigenlijk niet bekend wilde worden; "In het begin is het natuurlijk leuk, maar op een gegeven moment, als je er acht jaar, negen jaar in zit en eigenlijk niet iemand bent die houdt van die spotlight, dan wordt het heel lastig". De voormalige artiest had moeite met alle aandacht die hij verkreeg door muziek: "Ik hou van mijn rust, en het moment dat ik de deur uitstapte, had ik geen rust meer."


'Mensen lieten mij vallen nadat ik stopte met muziek'

Yousef Abd Al-Malik gaf in het gesprek met Fernando aan dat hij al langer geïnteresseerd was in de islam; "Het begon al vroeg, mijn interesse voor de islam begon vóór muziek, voordat ik bekend werd. Muziek heeft mij eigenlijk alleen maar weggehouden van de islam". Het viel Yousef ook op dat sommige mensen in zijn omgeving opeens minder interesse toonden. "Vanaf het moment dat ik stopte met muziek, hebben de mensen die eigenlijk niet echt met mij waren zichzelf gewoon verwijderd. Door niet meer te bellen, door niet meer te checken hoe het gaat, door gewoon geen interesse te tonen in wat mij nu bezighoudt."

"Geld maakte mij niet gelukkig"

De muzikale loopbaan van Yousef Abd Al-Malik kende veel pieken; de voormalige artiest boekte veel succes, maar gaf aan dat dit succes niet per se geluk meebracht. "Ik heb het geld gezien en ik was niet gelukkig, en ik ben nu wél gelukkig; het is rustig en fijn". Het werd voor Yousef soms onduidelijk wat de intenties van mensen waren; "Weet je wat ook lastig is? Je weet niet wie het met je meent of wie niet. Wie er op je gaat rennen om je iets aan te doen. Het was een hele lastige laatste periode."

Check de volledige aflevering hieronder:


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie