Entertainment

Meta bevestigt: Lil Tay was gehackt rondom overlijdingshoax

foto: Instagram: @liltay
  1. Newschevron right
  2. Meta bevestigt: Lil Tay was gehackt rondom overlijdingshoax

Toen vorige week naar buiten werd gebracht dat Lil Tay was overleden, was de wereld in rep en roer. Het nieuws bleek echter niet waar te zijn: de 14-jarige Tay Tian claimde dat ze gehackt was. Vandaag heeft Meta dit bevestigd.

META SPREEKT ZICH UIT

Een woordvoerder van Meta bevestigde in een gesprek met TMZ dat Lil Tay inderdaad was gehackt. Nadat het duidelijk werd dat het ging om een hoax, hielp het moederbedrijf van o.a. Facebook en Instagram haar direct om haar account terug te krijgen. Of Lil Tay nu weer gebruik gaat maken van haar Instagram-account, waarop ze sinds juni 2018 niet meer heeft gepost, is nog niet duidelijk.

EEN HOAX

Toen op 9 augustus het nieuws kwam dat Tian was overleden, duurde het niet lang totdat de politie van Los Angeles naar buiten bracht dat ze "geen informatie hadden over een eventuele dood van iemand met de naam Lil Tay". Kort daarna bracht ze via TMZ haar eigen statement naar buiten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TRAUMATISCHE ERVARING

Volgens de jonge ster is de hele situatie een traumatische ervaring geweest. In haar eigen verklaring aan TMZ liet ze dit eerder al weten. "Gisteren werd ik de hele dag eindeloos gebombardeerd met hartverscheurende telefoontjes van dierbaren, terwijl ik hard mijn best deed om deze puinhoop op te lossen."

Over het feit dat ze gehackt was, had ze het volgende te zeggen: "Mijn profiel was door een derde partij gehackt. Ze deden zich voor als mijn familie en gebruikten mijn account om schokkende en verkeerde informatie over mij te verspreiden. Daarbij gebruikten ze zelfs een naam die niet klopt. Mijn officiële naam is namelijk Tay Tian en niet Claire Hope."

MILJOENEN VIEWS

Lil Tay werd op 9-jarige leeftijd beroemd door haar video's op social media. Ze profileerde zich als een jong rijk meisje en maakte bijzondere content waarin ze flexte met geld en dure auto's. Met haar spraakmakende video's vergaarde Lil Tay wereldwijd miljoenen views.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie