Entertainment

Pharrell wil muziek- en kunstcompetities terugbrengen bij Olympische Spelen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Pharrell wil muziek- en kunstcompetities terugbrengen bij Olympische Spelen

Pharrell Williams wil de muziek- en kunstcompetities terugbrengen bij de Olympische Spelen. Dat maakte de creative director van Louis Vuitton bekend bij een evenement van het luxemerk in Parijs, de stad waar ook de Zomerspelen plaatsvinden. Pharrell herinnerde mensen eraan dat er in het verleden tijdens de Olympische Spelen vijf medailles uitgereikt werden op het gebied van artistiek.

Pharrell wil muziek en kunst op Olympische Spelen

Pharrell was één van de vele beroemdheden die zijn gezicht liet zijn op het Louis Vuitton-feest, dat in het teken stond van de Olympische Spelen. Als creative director van het luxemerk mocht de entertainer natuurlijk niet ontbreken, maar wat velen niet verwacht hadden, was dat Pharrell een campagne aftrapte om de Olympische Spelen te veranderen. Of misschien beter gezegd: om het event terug te brengen naar hoe het vroeger was.

Volgens Pharrell zou de wereld erop vooruit gaan als artistiek (weer) een onderdeel wordt van de Olympische Spelen. "We kunnen mensen eraan herinneren dat kunst voorheen een onderdeel was van de Olympische Spelen. Creativiteit, architectuur en verschillende vormen van kunst. We denken erover na om dit terug te brengen bij de Olympische Spelen van 2028. Waarom zouden we dit moment niet aangrijpen om daar bewustzijn voor te creëren?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Olympische Spelen vroeger

De kunstcompetities waar Pharrell naar verwijst, werden in 1912 geïntroduceerd. Volgens HNHH werden er destijds vijf medailles uitgereikt, namelijk op het gebied van muziek, schilderkunst, architectuur, literatuur en beeldhouwkunst. In 1948 werd besloten dat de onderdelen van de Olympische Spelen geschrapt zouden worden. Creatievelingen probeerden de competities in 1952 terug te brengen, maar zonder succes, waardoor de muziek- en kunstwedstrijden volledig van de Spelen verdwenen.

foto: AFP

Pharrell tijdens het Louis Vuitton-feest in Parijs

Ster advertentie
Ster advertentie