Entertainment

Boef bezoekt woning waarin hij opgroeide: "Op een dag wil ik dit huis weer kopen"

foto: FunX (YouTube)
  1. Newschevron right
  2. Boef bezoekt woning waarin hij opgroeide: "Op een dag wil ik dit huis weer kopen"

Artiest en zakenman Boef ging vorige week op pad met Ouassima in de buurt waar het allemaal begon, Alkmaar. De twee gingen ook langs het huis waarin Boef opgroeide.

Boef's kennismaking met hiphop

Boef (31) kwam op zeer jonge leeftijd al in aanraking met het hiphop. Zijn moeder gaf hem op tienjarige leeftijd een CD van Eminem en hij kwam kort daarna ook in aanraking met Nederlandse hiphop: "Ik kwam terug uit Amerika en hield al heel veel van rap. Ik weet nog dat ik vroeg: 'laat me eens Nederlandse rap horen'. En toen hoorde ik volgens mij Kempi. Op dat moment wist ik: dit is wat ik wil."

foto: Boef

Oude woning

Na een rondje bij het station van Alkmaar nam Boef Ouassima ook mee naar de woning waarin hij opgroeide, de plek waar het allemaal begon: "Hier stond mijn computer, hier had ik een iMac en hier zat ik gewoon. Al mijn teksten, tot aan de Zonamo-sessie, heb ik hier verzonnen in deze kamer." Boef vertelt Ouassima hoe hij vroeger oefende: "Weet je wat ook wel grappig is, ik stond vroeger altijd hier. We hadden een kast met een spiegel, en dan stond ik hier met mijn muziek aan voor de spiegel te rappen." De artiest liet aan de nieuwe eigenaar weten dat hij ooit weer eigenaar van het pand wil worden: "Ik heb altijd gezegd: op een dag wil ik dit huis kopen. Als jullie er klaar mee zijn en willen verhuizen, dan wil ik het kopen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie