Entertainment

Boef: "Vroeger gaf ik duizenden euro's uit aan FIFA"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Boef: "Vroeger gaf ik duizenden euro's uit aan FIFA"

Artiest en zakenman Boef is niet vies van een potje FIFA; vandaag liet hij via zijn Instagram weten dat hij vroeger behoorlijk wat geld overhad voor de game.

FIFA-verzamelkaarten

FIFA staat al decennialang bekend als de meest populaire voetbalgame. EA Sports begon een aantal jaar geleden met de verkoop van 'FIFA packs', virtuele verzamelkaarten waarmee spelers willekeurige voetballers kunnen krijgen om hun team te versterken. EA Sports, de ontwikkelaar van FIFA, verdient enorme bedragen aan deze packs, omdat veel spelers grote sommen geld uitgeven om betere spelers te krijgen.

Videogame of gokspel?

De verkoop van de kaarten wordt door sommigen gezien als een vorm van 'loot boxes', waarbij het aankoopproces een gokelement bevat. Hoewel FIFA een eenmalige aankoop is, zorgt de aanschaf van deze packs voor doorlopende inkomsten. In 2020 verdiende EA meer dan $1,6 miljard aan 'Ultimate Team'-modi, waarvan FIFA packs een groot onderdeel zijn.

"Vroeger gaf ik er duizenden euro's aan uit"

De verkoop van deze verzamelkaarten zorgt soms voor ophef, omdat spelers niet weten welke kaarten ze in een pack zullen krijgen. Hierdoor wordt het door veel mensen als gokken gezien. Artiest Boef gaf vandaag op Instagram toe dat hij ook behoorlijk wat geld heeft uitgegeven aan de virtuele kaarten: "Ik zweer het je, ik heb voor 150 euro FIFA-coins gekocht, ik pak een gare pack en opeens zie ik Rivaldo. Vroeger gaf ik duizenden euro's uit en ik packte nooit wat, FIFA heeft alle data. Geloof mij, ze weten wie er geld uitgeeft."


foto: Instagram

Boef op Instagram

Ster advertentie
Ster advertentie