Entertainment

Yousef Abd-Almalik (Sevn Alias) na uitspraken Blacka: “Moeten bekeerlingen helpen”

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Yousef Abd-Almalik (Sevn Alias) na uitspraken Blacka: “Moeten bekeerlingen helpen”

Gister trad Blacka naar buiten met enkele opmerkelijke uitspraken. Waar de rapper enkele jaren geleden naar buiten trad als moslim, gaf hij gister aan “geen moslimbroeder te zijn”. Daarbij vertelde hij ook geen andere religie aan te hangen en vooral een goed mens te willen zijn. Mogelijk waren deze uitspraken voor Yousef Abd-Almalik, die voorheen bekendstond als Sevn Alias, een reden om zijn woord te richten naar de moslimgemeenschap.

Blacka is geen moslim meer

Blacka vertelde gisteren duidelijk in een filmpje zich te distantiëren van de islam. Zo zei hij: “Ik ben sowieso jullie moslimbroeder niet.” Daarbij gaf Blacka aan niet te willen geloven in een religie die zegt dat zijn familie naar de hel gaat omdat ze geen moslims zijn. De rapper maakte daarnaast duidelijk dat zijn broeders de mensen zijn met wie hij elke dag is. Ook liet Blacka weten dat zijn ouders zijn goden zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Yousef Abd-Almalik spreek tegen over het geloof

Mogelijk was de videoboodschap van Blacka een aanleiding om te reageren voor Yousef Abd-Almalik, want kort daarna sprak laatstgenoemde over het geloof met zijn volgers op Instagram. “Er is een Hadith waar de Profeet Vrede Zij Met Hem vertelt over een tijd waarin het vasthouden aan het geloof voelt als het vasthouden van hete kolen. Dat raakt me man.” Yousef Abd-Almalik zei dat dat voor hem voelt alsof dit de tijd is waarin we leven. Volgens hem moet iedereen scherp zijn omdat iedereen elkaar kan misleiden.

Yousef Abd-Almalik vindt dat het de taak van de moslimgemeenschap is om bekeerlingen beter op te vangen. Volgens Yousef wordt het dan makkelijker voor bekeerlingen om gemotiveerd en met plezier hun geloof te belijden. “Bekeerlingen willen alles goed doen in het begin, maar dat kan niet. Ze moeten stap voor stap leren. Het is aan ons om ze bij de hand te nemen.” Yousef Abd-Almalik nam hierbij het gebed als voorbeeld. “Als we ze helpen om het gebed goed te verrichten, gaan ze volgende keer met meer plezier naar de moskee.”

Ster advertentie
Ster advertentie