Entertainment

Selma en Marwa Omari over impact cancel culture en Boef: "De Algerijnse Kanye West"

foto: Spotify
  1. Newschevron right
  2. Selma en Marwa Omari over impact cancel culture en Boef: "De Algerijnse Kanye West"

Selma en Marwa Omari bespraken de impact van cancel culture in de nieuwste aflevering van hun podcast Ongefilterd. Daarbij haalden ze verschillende voorbeelden aan, waaronder Selma's befaamde uitspraak "Je kunt wel shisha roken, maar niet bidden?" en blikten ze zelfs terug naar het moment dat Selma's ex, Boef, werd gecanceld.

Selma Omari over het cancelen van Boef

Selma en Marwa Omari beginnen de aflevering van hun podcast met het uitleggen van wat cancelcultuur nou eigenlijk inhoudt. Ze zijn beiden van mening dat je pas echt gecanceld kan worden wanneer je daar zelf ook in gelooft. Selma haalt het voorbeeld van Kanye West aan die met zijn uitspraken en acties meerdere keren gecanceld is. Toch heeft de artiest een grote achterban en verdedigen veel fans zijn acties nog steeds.

Later benoemt Marwa dat Selma's ex Boef ook compleet door het slijk werd gehaald na zijn 'kech'-uitspraak. Toch is de rapper hier wel enigszins bovenop gekomen. "Mijn ex dacht ook dat hij niet te cancelen was en daar lag zijn kracht. Daar moet ik hem wel echt zijn props voor geven. Hij is de Algerijnse Kanye West", vertelt Selma. Toch ziet ze dat hij nog steeds niet overal erkend wordt en binnen de mainstream media gecanceld lijkt te zijn. "Daar heb ik wel echt een sterke mening over", vervolgt de influencer haar verhaal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Selma Omari over shisha roken en niet bidden

Selma Omari is ook bekritiseerd door een uitspraak die ze in het verleden heeft gedaan, namelijk "Je kunt wel shisha roken, maar niet bidden". Toch laat ze in de aflevering weten dat ze hier nog steeds achter staat. "Ik wil dit nog één keer de wereld uithelpen. Deze persoon zei dat hij geen tijd had om te bidden, maar hij was wel shisha aan het klaarmaken. Het kostte hem vijf tot twintig minuten om alles voor te bereiden", legt Selma uit. Waarop Marwa reageert dat de virale montage van deze uitspraak niet volledig was en ervoor zorgde dat de situatie niet juist naar buitenkwam. Selma zegt hier verder niet zoveel gevoel bij te hebben, omdat ze zelf weet wat ze heeft gezegd. "Tot op de dag van vandaag sta ik hier nog steeds achter."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie