Entertainment

Bella Hadid reageert voor het eerst op controversiële Adidas-campagne: "Ik had het moeten weten"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Bella Hadid reageert voor het eerst op controversiële Adidas-campagne: "Ik had het moeten weten"

Bella Hadid heeft voor het eerst van zich laten horen na alle ophef rondom de Adidas-campagne, waarvan zij het gezicht was. De controversiële reclamecampagne, die inmiddels is teruggetrokken, werd bekritiseerd vanwege verwijzingen naar de terroristische aanslag op het Israëlische olympische team in 1972.

Geshockeerd door de Adidas-campagne

Bella Hadid laat weten dat ze "geshockeerd, overstuur en teleurgesteld is door het gebrek aan gevoeligheid van de Adidas-campagne". Zo schrijft ze op haar Instagram Story: "Mijn team had het moeten weten, Adidas had het moeten weten en ik had meer onderzoek moeten doen, zodat ik het ook had geweten, begrepen en mijn mond had opengedaan. Zoals ik altijd heb gedaan en altijd zal doen. Ik spreek me uit over wat ik verkeerd vind."

Het succesvolle model voegt daaraantoe dat ze zich nooit bewust zou verbinden aan een klus die aan een vreselijke tragedie is gelinkt. "Ik was voor deze Adidas-campagne niet op de hoogte van de afschuwelijke gebeurtenissen die in 1972 hebben plaatsgevonden. Als ik dit had geweten had ik hier nooit aan meegewerkt", aldus Hadid.

foto: Instagram @bellahadid

Adidas biedt excuses aan

Het merk bood onlangs excuses aan voor de "ongemakken en zorgen" die het veroorzaakte door Bella Hadid als gezicht te kiezen voor de nieuwste SL72-sneakers. Deze sneakers werden oorspronkelijk ontworpen voor de Olympische Spelen van 1972 in München. Na de lancering van de schoen vorige week uitten de Israëlische regering en verschillende pro-Israëlische groepen hun ongenoegen, omdat Palestijnse terroristen in dat jaar een moordaanslag pleegden op het Israëlische Olympische team. Als reactie op de onvrede verwijderde Adidas het deels Nederlandse model van de campagne op social media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bella Hadid verdedigt haar standpunt

Hadid schrijft ten slotte dat ze een trotste Palestijnse vrouw is en dat Palestina niet gelijk staat aan terrorisme. "De Adidas-campagne heeft onbedoeld een gebeurtenis benadrukt die niet vertegenwoordigt wie we zijn. Ik ben een trotse Palestijnse vrouw en er is zoveel meer aan onze cultuur omvat meer dan wat er de afgelopen week is benadrukt." Het supermodel laat bovendien weten dat ze altijd achter haar volk blijft staan en tegelijkertijd pleit voor een wereld zonder antisemitisme. "Antisemitisme heeft geen plaats in de bevrijding van het Palestijnse volk. Ik zal altijd opkomen voor vrede boven geweld, elke dag. Haat heeft hier geen plaats en ik zal altijd opkomen voor niet alleen mijn volk, maar voor iedereen wereldwijd", meent ze.

Ster advertentie
Ster advertentie