Entertainment

Diddy moet 100 miljoen dollar aan mannelijk slachtoffer betalen: "Gebeurde tijdens een feest"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Diddy moet 100 miljoen dollar aan mannelijk slachtoffer betalen: "Gebeurde tijdens een feest"

Diddy heeft opnieuw een groot juridisch probleem: een gevangene uit Michigan heeft een schadevergoeding van maar liefst 100 miljoen dollar gewonnen in een rechtszaak tegen de bekende artiest en ondernemer. Sean Combs, die het afgelopen jaar te maken kreeg met meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag, is door een rechter schuldig bevonden in deze zaak.

Diddy moet 100 miljoen dollar betalen

Volgens de Detroit Metro Times en rechtbankdocumenten werd de uitspraak deze week gedaan door een rechter, nadat er een tijdelijk straatverbod tegen Combs werd verleend aan Derrick Lee Cardello-Smith (51), het slachtoffer. De rechter heeft bepaald dat Combs vanaf 1 oktober elke maand tien miljoen dollar moet betalen.

n deze rechtszaak wordt beweerd dat Combs in 1997 drugs heeft gebruikt en Cardello-Smith heeft misbruikt tijdens een feest in Detroit. Ze zouden samen hebben gefeest en allebei seksuele handelingen hebben uitgevoerd met vrouwen, terwijl ze naakt waren. Volgens Cardello-Smith verschoof Diddy's aandacht echter naar hem en werd hij door de rapper aangeraakt van achteren. Uiteindelijk zou Diddy hem hebben gedrogeerd. Toen Cardello-Smith wakker werd, zag hij Diddy met andere vrouwen seks hebben. Diddy zou toen tegen het slachtoffer hebben gezegd dat hij hetzelfde met hem had gedaan.

Diddy reageert op uitspraak

Het slachtoffer, tevens ook een gevangene, staat ook bekend om zijn vele rechtszaken tegen het rechtssysteem. De advocaat van Diddy deelde daarom het volgende met TMZ: "Deze man (Cardello-Smith) is een veroordeelde crimineel en seksuele predator, die de afgelopen 26 jaar veroordeeld is voor 14 gevallen van seksueel misbruik en ontvoering. Nu probeert hij ook nog eens fraude te plegen vanuit de gevangenis. Meneer Combs kent deze man niet eens. Laat staan dat hij ooit een dagvaarding heeft ontvangen. Meneer Combs kijkt ernaar uit om dit vonnis snel ongeldig te laten verklaren."

Ster advertentie
Ster advertentie