Entertainment

Soufiane Eddyani opnieuw vast, OM eist 5 jaar cel voor meerdere schokkende feiten

foto: Instagram: Soufiane Eddyani
  1. Newschevron right
  2. Soufiane Eddyani opnieuw vast, OM eist 5 jaar cel voor meerdere schokkende feiten

Soufiane Eddyani zit opnieuw vast in de cel. De Belgische artiest werd gearresteerd nadat hij onder onder invloed van lachgas zijn enkelband dooknipte. Deze week werd hij voorgeleid aan de rechter in Antwerpen vanwege meerdere schokkende feiten waarvan hij wordt verdacht. Het Openbaar Ministerie eist namelijk vijf jaar cel tegen Soufiane Eddyani voor het verkrachten van twee jonge meisjes.

Enkelband doorgeknipt

Tijdens de zitting maakte Tim Smet, de advocaat van Eddyani, bekend dat de 25-jarige artiest verslaafd is. "Hij is afhankelijk van bepaalde middelen en heeft een aantal problemen, maar daarvoor is hij inmiddels in behandeling bij een psychiater." Volgens Smet knipte Eddyani zijn enkelband door onder invloed van lachgas. "Maar de feiten die hem hier ten laste worden gelegd, heeft hij niet gepleegd."

Eddyani mocht vrij rond lopen met een elektronische enkelband, nadat hij begin vorig jaar werd gearresteerd op verdenking van verkrachting van twee meisjes. Een van hen was nog geen zestien jaar oud, al beweert de advocaat van Eddyani dat ze had gelogen over haar leeftijd. Desalniettemin kan zijn cliënt zich niet vinden in de beschuldigingen van verkrachting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soufiane Eddyani opnieuw vast

Smet ontkrachtte ook de beschuldigingen van het tweede vermeende slachtoffer. "Er klopt iets niet aan dat verhaal." Het meisje verklaarde dat ze door Soufiane Eddyani werd gedwongen tot seks toen ze drie dagen lang werd vastgehouden in zijn appartement. "Ze beweert dat ze geen hulp kon inroepen omdat er geen internet was, maar tegelijkertijd zegt ze dat ze gedwongen werd om Netflix te kijken. Hoe kun je Netflix kijken zonder internet?"

Daarnaast zou het slachtoffer na het incident meerdere berichten gestuurd hebben naar Eddyani, waarin ze aangaf zich te vervelen. "Welk slachtoffer van verkrachting blijft berichten sturen naar de dader, zogenaamd uit verveling? Die vrouw heeft gewoon drie dagen bij mijn cliënt gelogeerd en heeft daar achteraf een heel verhaal van gemaakt."

OM eist 5 jaar cel

Soufiane Eddyani kwam in de rechtszaal ook zelf aan het woord om zich te verdedigen tegen de eis van het OM. Zo zei hij dat hij zich ervan bewust is dat hij fouten heeft gemaakt, maar ontkende hij dat hij de meiden heeft verkracht. "Fouten binnen mijn geloof, bedoel ik. Het is niet goed om zomaar af te spreken met zussen of dochters van mensen." Daarnaast vertelde Eddyani dat hij van plan is om aan zichzelf te gaan werken. Zo zou hij in de gevangenis een opleiding tot elektricien gaan volgen.

Volgens het Gazet van Antwerpen wordt de uitspraak in de zaak verwacht op 30 juli.

Ster advertentie
Ster advertentie