Up 2 Date

Rechtszaak Ali B: OM wil zwaardere straf en gaat in hoger beroep

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rechtszaak Ali B: OM wil zwaardere straf en gaat in hoger beroep

Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de straf die de rechter heeft opgelegd aan Ali B. Eerder liet de rapper zelf al weten de uitspraak aan te vechten, maar nu is bekend dat ook het OM een hoger beroep zal aantekenen. Justitie wil op die manier een zwaardere straf afdwingen dan de twee jaar cel die nu is opgelegd.

OM in hoger beroep

Ali B is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar wegens verkrachting. De rapper stond eerder deze maand terecht voor vier zedenfeiten met drie verschillende vrouwen. Het ging hierbij om verkrachting en aanranding van actrice en zangeres Ellen ten Damme, aanranding van zangeres Jill Helena en verkrachting en aanranding van Naomi.

De rapper is schuldig bevonden aan verkrachting van Naomi en poging tot verkrachting van Ellen ten Damme. Voor de aanranding van Naomi en Jill Helena is Ali B vrijgesproken. Het OM gaat tegen beide vrijspraken in beroep en is daarnaast van mening dat de poging tot verkrachting van Ellen ten Damme ook verkrachting is geweest. "Het Openbaar Ministerie ziet na bestudering van het vonnis aanknopingspunten om de zaak opnieuw voor te leggen in hoger beroep", laat het OM weten in een verklaring.

Rechtszaak Ali B

Advocaat Bart Swier liet eerder al weten dat zijn cliënt Ali B in hoger beroep gaat. "Ali B is overtuigd van zijn onschuld en heeft vol ongeloof en met diepe teleurstelling gereageerd (op de uitspraak, red.)." Volgens de raadsman hadden ze "een slag verloren, maar nog niet de oorlog".

Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de zaak vervolgd zal worden, maar volgens Swier zou de definitieve uitspraak zo nog een jaar op zich kunnen laten wachten.

Ster advertentie
Ster advertentie