Entertainment

Lil Tay over overlijdenshoax: "Ik moest de situatie ophelderen"

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Lil Tay over overlijdenshoax: "Ik moest de situatie ophelderen"

Lil Tay heeft in een recent interview met Rolling Stone teruggeblikt op het incident van afgelopen zomer waarbij de artiest gehackt werd. Nu blikt zij na maanden terug op het incident en vertelt zij wat voor effect de hoax op haar heeft gehad en ontkent zij daarnaast ook dat haar broer erachter zat.

Sabotage

Lil Tay vertelt aan Rolling Stone dat zij rond 2018 van social media verdween door een heftige rechtszaak tussen haar ouders Angela Tian en Christopher Hope. Toen het bericht van haar overlijden gedeeld werd, had ze al jaren niks meer publiekelijk van haar laten horen. Daardoor zorgde de overlijdenshoax voor veel chaos op social media. Via de Instagram van de 14-jarige socialmediaster werd in augustus bekendgemaakt dat zij en haar broer overleden waren, maar dit bleek niet waar te zijn. Toen duidelijk werd dat ze gehackt was, hielp Meta (het moederbedrijf van o.a. Facebook en Instagram) haar direct om haar account weer terug te krijgen.

Voor Lil Tay was het incident een belemmering voor haar carrière, omdat zij na een jarenlange radiostilte een comeback wilde maken met nieuwe muziek. Dit liep echter compleet anders dan ze verwachtte. "Ik wilde echt heel graag weer starten en dit was iets wat uit het niets kwam. Ik moest de situatie ophelderen."

Beschuldigingen

Het ophelderen deed Tay door in september op Instagram live te gaan door uit te leggen waarom ze zo lang niets van zich heeft laten horen. Daarnaast beantwoordde ze vragen over de hoax en vertelde ze meer over de rechtszaak tussen haar ouders.

Tay legt de schuld van de hack neer bij haar eigen vader Christopher Hope die haar gesaboteerd zou hebben. Volgens de moeder van Tay zou het ook iemand anders kunnen zijn, namelijk haar ex-manager en influencer Harry Tsang. Hij zou een belangrijke rol hebben gespeeld in de situatie. Tsang zou volgens haar de hoax in gang hebben gezet en wilde daarmee een zogenoemde 'Lil Tay crypto coin' promoten.

Samenwerking

Hope en Tsang hebben allebei ontkend betrokken te zijn bij het incident en leggen de schuld neer bij de broer van Lil Tay, Jason. Volgens die twee is Jason degene die zijn zus uitbuit en erachter zat. Hij zou er alles voor over hebben om haar in de spotlight te houden. Jason ontkende de beschuldigingen, maar hij zou volgens Rolling Stone wel degelijk veel invloed hebben gehad op de carrière van Lil Tay. In een gelekte video uit 2018, is te horen hoe Jason achter de schermen zijn jongere zus aanstuurt en feedback geeft.

Tay omschrijft de band met haar broer als een samenwerking en spreekt de beschuldigingen tegen: "Ik ben degene die altijd bekend wilde worden. Ik was degene die een visie had voor mezelf als artiest en het is me gelukt. En hij heeft me daar natuurlijk bij geholpen."

Miljoenen views

Lil Tay werd op 9-jarige leeftijd beroemd door haar video's op social media. Ze profileerde zich als een jong rijk meisje en maakte bijzondere content waarin ze flexte met geld en dure auto's. Met haar spraakmakende video's vergaarde Lil Tay wereldwijd miljoenen views.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie