Entertainment

Bizar: dit is wat Drake verdiende met zijn laatste tour

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bizar: dit is wat Drake verdiende met zijn laatste tour

Drake's It's All A Blur tour heeft records verpulverd en is nu officieel de bestverdienende hiphop-tour ooit, waarmee hij Kendrick Lamar van de troon stoot. Hoeveel Drizzy exact heeft binnengeharkt? Wat was het record van Kendrick Lamar? We zetten het op een rijtje.

It's All A Blur

Drake's 'It’s All A Blur' tour heeft niet alleen volle zalen getrokken, maar ook gigantische bedragen opgeleverd. Volgens gegevens van Genius en Touring Data heeft de tour maar liefst $320,5 miljoen opgebracht. Met 80 uitverkochte shows in Noord-Amerika en meer dan 1,3 miljoen verkochte tickets is het nu de bestverdienende hiphop-tour ooit. Dit overtreft zelfs Kendrick Lamar’s Big Steppers Tour die vorig jaar $110,9 miljoen binnenhaalde. En voor wie dacht dat arena’s te klein waren voor Drake: het blijkt juist een slimme zet geweest te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een nieuw hoogtepunt

De tour vestigde nog meer records in de VS. Tijdens zijn shows in Washington, D.C. eind juli, wist Drake als eerste rapper meer dan $5 miljoen binnen te slepen per show in een arena. Met twee avonden in de Capital One Arena trok hij meer dan 34.000 bezoekers, met een gemiddelde ticketprijs van bijna $300. Dat betekent dat die twee shows samen een waanzinnig bedrag van $10,064 miljoen opleverden – een nieuw hoogtepunt in Drake’s carrière.

Started From The Bottom

Drake haalde tijdens een show in Montreal nog even zijn inmiddels iconische nummer Started From the Bottom aan, waarin hij destijds rapte over het verdienen van $500.000 per show. Dat bedrag heeft hij dus inmiddels vertienvoudigd. Met een nieuw record op zak en een eindbedrag van meer dan $320 miljoen voor zijn tour, heeft Drake nog maar eens bewezen dat hij de onbetwiste koning is van het verbreken van hiphop-records. En het kan zomaar zijn dat hij dit binnenkort ook in Europa komt doen.

Ster advertentie
Ster advertentie