Entertainment

50 Cent wil geen miljardair meer genoemd worden: "Meet mijn succes daar niet aan"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent wil geen miljardair meer genoemd worden: "Meet mijn succes daar niet aan"

50 Cent heet dan wel 50 cent, maar heeft veel meer op zijn rekening staan dan dat. De rapper mag zichzelf namelijk miljardair noemen. Althans, liever niet eigenlijk. 50 Cent wordt namelijk liever 'rijk', dan 'miljardair' genoemd, omdat dit op meerdere vlakken betekenis heeft dan alleen op het gebied van zijn financiën.

50 Cent wil geen miljardair genoemd worden

50 Cent geeft de voorkeur aan de omschrijving rijk boven miljardair. Volgens 50 Cent betekent rijkdom meer dan alleen geld. "Rijk betekent dat je jezelf hebt omringd met goede mensen, dat je gelukkig bent en een kwalitatief goed leven leidt", deelt hij met Us Weekly.

Een andere reden waarom 50 Cent liever niet als miljardair bekendstaat, is omdat het ongewenste aandacht trekt. "Als mensen je publiekelijk een miljardair noemen, komen ze voor alles wat je hebt", waarschuwt hij. "De belastingdienst kan zomaar besluiten dat ze 58 procent van je geld willen. Plotseling heb je een heel leger achter je aan."

50 Cent over succes

50 Cent benadrukt ook dat geldt niet de enige maatstaf voor succes is. "Ik meet mijn succes af aan de hoeveelheid overwinningen die ik geboekt heb. Ik heb veel meer gepresteerd dan wie dan ook ooit had gedacht", deelt de zakenman. "Ik heb geen haast om de status van miljardair te bereiken. Ik heb het punt bereikt waarop ik niets meer wil dat ik nog niet heb. Waarom zou ik? Ik heb elke auto die ik wilde al meerdere keren gekocht."

De rapper vertelt dat hij op het punt in zijn carrière is dat hij moet nadenken over op welke manier hij anderen kan helpen. "Je begint een nalatenschap op te bouwen door meer verstandige dingen te doen. Mensen herinneren zich degenen die anderen hebben geholpen meer dan degenen die alleen maar rijkdom hebben vergaard. Ze zullen vragen: Hoe heeft hij anderen geholpen? Hoe belangrijk was zijn succes als het geen invloed had op het leven van anderen?"

Ster advertentie
Ster advertentie