Entertainment

50 Cent gaf Drake advies in Kendrick Lamar-beef: "Het is niet jouw fout"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent gaf Drake advies in Kendrick Lamar-beef: "Het is niet jouw fout"

Billboard publiceerde een interview met 50 Cent, die net zijn Las Vegas-residentie heeft aangekondigd. In het interview ging 50 Cent in op de beef tussen Drake en Kendrick Lamar en de positie waarin Drake zich momenteel bevindt.

50 Cent over Drake

50 Cent heeft al jarenlang een goede band met Dr. Dre, die weer een goede band heeft met Kendrick Lamar. Toch lijkt 50 Cent ook steun te geven aan Drake: "Ze proberen zijn muziek te weerstaan, omdat hij een aantal dingen heeft uitgebracht die echt goed zijn. Ik zeg veel dingen op sociale media en mensen worden boos omdat ze denken: 'Ahh, ik moet automatisch aan de kant van Kendrick staan vanwege mijn connectie met Dre.' En ik hou van Kendrick, maar ik zeg het je – ik heb op geen enkel moment gezien dat wat [Drake] deed slecht was". zei 50 Cent. "Drake zit nu in een positie". Hij vervolgde: "Ze geven [Drake] het idee van, 'Oh, je bent slecht, je bent klaar.' En ik denk, 'Nee, kom op.' Dat is het systeem dat probeert enige vorm van weerstand te creëren en dat komt door de consistentie. Wanneer je achter elkaar wint, wil een deel van het hiphoppubliek dat je verdwijnt. Ik begon die weerstand te voelen tijdens het Curtis-album".

"Je hebt helemaal niets verloren"

Als iemand in meerdere beefs en rapbattles verwikkeld is geweest gedurende zijn carrière, dan is dat 50 Cent. De G-Unit-baas voegde toe dat hij met Drake had gesproken na de beef met Kendrick en hem wat wijze raad had gegeven. "Ik zei tegen hem, het ligt niet aan jou", vervolgde 50 Cent. "Ik luister vanaf de zijlijn, het is niet jouw fout. Laat jezelf dat geen moment denken. Op een serieuze noot zei ik: 'Ze zeggen dat je verloren hebt, oké. Maar wat heb je precies verloren?' Wat heeft hij precies verloren, als hij meer dan 300 miljoen dollar heeft verdiend op zijn laatste tour? Je hebt helemaal niets verloren, man. Als dat het moment is, zorg er dan voor dat je creatieve energie op de juiste plek blijft en blijf creëren. Als je langzamer gaat omdat je denkt, 'Wat de f**k?', dan zorgt die weerstand ervoor dat je gaat denken dat je materiaal niet goed is. Dan moet je uitzoeken hoe je blijft doorgaan, hoe je blijft creëren—want dat is wat het op dat moment voor je voelt. Die shit was goed voor de hiphop. Het zorgde ervoor dat ze allebei sneller kwaliteitsmateriaal creëerden".

Ster advertentie
Ster advertentie