Entertainment

Joost Klein emotioneel in interview: "Kan door bedreigingen niet meer in park lopen"

foto: Jinek
  1. Newschevron right
  2. Joost Klein emotioneel in interview: "Kan door bedreigingen niet meer in park lopen"

Joost Klein deelde gisteravond een statement waarin hij liet weten dat hij niet zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival 2025. De artiest schoof aan bij Eva Jinek om zijn beslissing toe te lichten.

Joost Klein en Eurovisie Songfestival 2025

In de afgelopen maand waren er veel geruchten over een mogelijke deelname van Joost Klein aan het Eurovisie Songfestival 2025. De artiest heeft echter last minute besloten het aanbod af te wijzen. In een statement liet hij weten dat de gebeurtenissen van het afgelopen jaar nog steeds zwaar op hem drukken: "Is het hebzucht of verlangen? Ik heb ervoor gekozen om niet mee te doen aan het Eurovisie Songfestival 2025. Mijn team en ik hadden alles al klaarliggen, maar het voelt niet goed".

Interview bij Jinek

Joost Klein schoof gisteravond bij Jinek aan voor zijn eerste interview sinds het incident op het Eurovisie Songfestival 2024. De artiest gaf aan dat hij nog veel moet verwerken en dat hij kampt met een burn-out: "Het doet gewoon heel veel pijn. Ik wil niet overkomen als een aansteller, maar ik wil ook niet liegen. Ik ben gewoon kapot. Heel moe. Het voelt niet goed om weer mee te doen."

Ophef na Televizier-Ring Gala

Er ontstond de afgelopen week veel kritiek op Joost Klein na het Televizier-Ring Gala. De artiest was aanwezig bij het evenement en zou zich respectloos hebben gedragen. Online verscheen er een video waarop Joost en zijn vrienden vrolijk zwaaien tijdens een herdenking. De artiest reageerde bij Jinek op alle kritiek: "We hoorden Son Mieux en vanuit ons was het liefde. Er zat geen kwade bedoeling achter", aldus Klein, die vervolgens zijn excuses aanbood. Gover Meit gaf in het interview aan dat de negatieve reacties op dit incident de druppel waren die de emmer deden overlopen. "Dit weekend zag ik definitief in dat alle stress en negativiteit die erbij komen kijken, misschien wel meer kwaad dan goed doen".

Doodsbedreigingen

Klein gaf ook een inkijkje in de nasleep van het Eurovisie Songfestival en de dagelijkse bedreigingen die hij ontvangt: "Ik heb tot op de dag van vandaag last van wat er is gebeurd. Ik krijg doodsbedreigingen, heb beveiliging. Ik hou ervan om in het park een hele slof sigaretten te roken, maar dat zit er nu niet meer in."

Bekijk het gesprek hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie