Entertainment

Joost Klein wordt niet vervolgd voor Eurovisie Songfestival incident

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Joost Klein wordt niet vervolgd voor Eurovisie Songfestival incident

Joost Klein wordt niet vervolgd voor het incident dat plaatsvond tijdens zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Het Zweedse Openbaar Ministerie meldt dat er te weinig bewijs is, wat betekent dat het verdere onderzoek naar de zanger wordt gestaakt.

Onderzoek Joost Klein afgesloten

Onderzoek naar Joost Klein wijst uit dat hij een beweging heeft gemaakt, waarbij hij de camera van de cameravrouw raakte. Volgens de openbaar aanklager gebeurde het incident snel. Daarbij liepen de verhalen van Klein en de cameravrouw erg uiteen, waardoor het moeilijk was om precies vast te stellen wat er was gebeurd. Het Zweedse OM meldt daarom dat het onderzoek naar Joost Klein is gesloten. "Vandaag wordt het onderzoek gesloten, omdat niet bewezen kan worden dat de daad voor echte angst heeft gezorgd en dit de intentie van de man was", schrijft aanklager Fredrik Jönsson.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diskwalificatie van Joost Klein

Joost Klein werd in mei officieel uitgesloten van deelname aan het Eurovisie Songfestival. Dit belsuit werd genomen, nadat de organisator onderzoek deed naar een incident waar de Europapa-zanger bij betrokken was. Daaruit bleek namelijk dat de artiest een tv-medewerkster had 'bedreigd'. De 26-jarige werd verhoord door de Zweedse politie die later deelde dat Klein een 'vuist beweging' had gemaakt richting een cameravrouw. Op de dag van de finale is toen medegedeeld dat Joost Klein die avond niet welkom was op het Eurovisie-podium. Dat leidde tot boosheid en frustratie bij zowel AVROTROS als het publiek dat luidkeels meezong het nummer van Joost: Europapa.

foto: ANP

Joost Klein bij Pinkpop

Joost Klein wil naar Eurovision 2025

De zanger heeft zelf nog niet uitgebreid gereageerd op het incident en de daaropvolgende diskwalificatie. Wel stuurde Klein eerder blauwe hartjes naar zijn fans via sociale media en deelde hij een video waarin het nummer Who Let The Dogs Out te horen was. Ondanks het incident hintte Klein naar zijn ambitie om in 2025 opnieuw deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Tijdens zijn optreden op Pinkpop riep hij: "2025, why not?" en plaatste de artiest "Eurovision 2025" op zijn Instagram-account

Ster advertentie
Ster advertentie