Films, Series & TV

Stephanie Tency over gevaren cosmetische ingrepen: “Schreeuwde het uit terwijl er in mij werd gesneden”

foto: Stephanie Tency via Instagram
  1. Newschevron right
  2. Stephanie Tency over gevaren cosmetische ingrepen: “Schreeuwde het uit terwijl er in mij werd gesneden”

Stephanie Tency, voormalige Miss Nederland, deed op haar 22ste haar eerste ingreep en heeft sindsdien heel wat aan zichzelf veranderd. Van liposuctie en meerdere neusoperaties tot en met botox en filler: Stephanie had een grote obsessie met haar uiterlijk. In de documentaire Misslukt kijkt ze hier kritisch op terug en hoopt ze jongeren de gevaren van cosmetische chirurgie in te laten zien.

Stephanie Tency over onzekerheid

In de documentaire Misslukt deelt Stephanie Tency, voormalige Miss Nederland en presentatrice, openhartig over de moeilijkheden die ze heeft ervaren na het doen van cosmetische ingrepen. Zo verliep haar liposuctie niet goed, waardoor ze na afloop allemaal bulten en bloedblaren op haar benen had. Ook heeft ze een lange tijd last gehad van haar linkerborst na haar borstoperatie. Maar de ingrepen die Stephanie deed, raakte haar niet alleen lichamelijk. Ook mentaal had de presentatrice er last van, aangezien ze aardig geobsedeerd met haar lichaam was geraakt.

Zo deelt Stephanie in een interview met Spot On dat deze gevoelens vooral voortkwamen uit haar omgeving, maar ook haar pestverleden. "Ik was het ideale pestmateriaal: ik had een brilletje op en een buitenboordbeugel met een kapje. Ik kreeg wel veel opmerkingen van kinderen en die kunnen heel gemeen zijn. Dat heb ik dan wel meegenomen in de oudere ik. Ik heb ook nooit bevestiging gekregen van jongetjes vroeger, dus ik denk dat ik dat heel erg heb meegenomen toen ik ineens wel die bevestiging kreeg." Stephanie vertelt dat ze op haar zestiende modellenwerk ging doen, een paar jaar later meedeed aan Miss Nederland en toen ineens wel werd gezien en bevestiging kreeg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Lag op de tafel en de dokter sneed in mij"

Stephanie heeft het gevoel dat ze teveel verstrikt raakte in het 'glitter and glamour'-wereldje, waardoor ze geen hulp zocht voor haar onzekerheden. In 2020 kreeg ze echter wel het besef dat ze te ver ging met al haar ingrepen. "Afgelopen jaar besefte ik wel dat ik gewoon in intensieve therapie wilde gaan om die onzekerheid aan te pakken."

Nu Stephanie 33 jaar oud is, heeft ze eindelijk een soort openbaring gehad waardoor ze haar acties begrijpt. Dit besef kwam volgens de voormalige Miss Nederland vooral na haar laatste liposuctie-behandeling. "Ik had het in Nederland laten uitvoeren en onder plaatselijke verdoving, dus ik was niet eens onder narcose en soms werkte die verdoving uit. Dus ik voelde letterlijk die stang. Je hoort me gewoon schreeuwen", vertelt ze in het Spot On-interview over een fragment dat ook in de docu te zien is. "Het was heel traumatisch geweest en toen ik op de tafel lag en de dokter door mijn lichaam zat te raggen, toen dacht ik wel echt: waar ben jij mee bezig? Waarom doe je jezelf zoveel pijn? Ik zat mezelf echt te mishandelen."

Stephanie Tency vertelt over haar docu 'Misslukt' bij 'The Block'

Stephanie Tency: "Je kunt doodgaan"

In Misslukt deelt Stephanie dan ook dat ze zich veel meer bewust is van de gevaren van cosmetische ingrepen en dat ze het eigenlijk heel erg vindt dat hier niet genoeg over wordt gesproken. "Waarom praat niemand hierover? Er zou van alles mis kunnen gaan en dat beseffen heel veel meiden niet. Ik heb dat al die jaren niet beseft en deed maar gewoon. Oh, wat kan ik nou weer eens aan mezelf kunnen doen? Dan doe ik maar mijn neus. Oh, wat ga ik nu doen? Doe maar een ooglidcorrectie", vertelt Stephanie in de documentaire. "Gewoon niet eens nadenken over de consequenties. Het kan ook gewoon misgaan en je kunt doodgaan."

De documentaire 'Misslukt' is te zien via 2Doc.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie