Films, Series & TV

Tim Hofman in BOOS-aflevering over man die hem wilde vermoorden: "Hij wilde linkse mensen angst inboezemen"

foto: YouTube: BOOS
  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman in BOOS-aflevering over man die hem wilde vermoorden: "Hij wilde linkse mensen angst inboezemen"

In de gloednieuwe BOOS-uitzending zegt Tim Hofman dat de man, die hem op 6 september om het leven wilde brengen, "een signaal aan de samenleving wilde afgeven en dat Linkse mensen afgeremd moeten worden". Met zijn daad wilde de dader linkse mensen angst inboezemen.

BOOS

In de aftrap van het tiende BOOS-seizoen zetten Tim en zijn team een aantal feiten over deze dag op een rijtje. Zo blijkt dat de man, op de dag dat hij het BNNVARA-gebouw binnen kwam wandelen, meerdere wapens bij zich had. "Hij had een omgebouwd gaspistool, een mes en een knuffel bij zich", laat de BOOS-presentator weten. Daarnaast had de man een briefje bij zich waarop stond dat hij namens Al Qaeda handelde en kwam om Tim Hofman te vermoorden. De verdachte verklaarde later aan de recherche dat hij niet daadwerkelijk onderdeel is van Al Qaeda. Hij claimde dit gegeven enkel om intimiderend over te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Motief

De verdachte zou aan Tim verklaard hebben dat hij de ochtend van 6 september in zijn privésituatie iets meemaakte dat hem tegenstond. Daarna zou de verdachte naar eigen zeggen "op tilt zijn geslagen". De man is alleenstaand, maar heeft wel een ex-vrouw en kinderen. De problemen in zijn privésituatie zouden volgens hem ontstaan zijn door het "woke-gedachtengoed". Daarbij refereert de verdachte naar een opmerking van Tim waarin hij tegen de man zei dat hij zichzelf "niet blank, maar wit" moest noemen. De verdachte voelde zich in zijn vrijheid beperkt. "Hij besloot toen dat ik dood moest", zegt Tim in de video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BNNVARA-gebouw

In de aflevering wordt een beeld geschetst van wat zich op die dag afspeelde. Op 6 september kwam de verdachte het BNNVARA-gebouw binnenlopen om Tim om het leven te brengen. Hij vertelde de receptiemedewerker dat zijn dochter fan was van Tim Hofman en dat hij graag een handtekening van hem wilde. De receptioniste vertelde dat Tim niet aanwezig was op dat moment. Later keerde de verdachte terug en liet hij de beveiliger weten wat zijn werkelijke doel was: "Ik zeg het alvast: ik kom hier om Tim Hofman dood te schieten." Hij zou een pistool in zijn tas hebben en de tas overhandigd hebben aan de aanwezige beveiliger, die later de politie belde. Kort daarna was de politie ter plekke en arresteerde de man.

Op 20 december vindt de eerste rechtszaak plaats en de inhoudelijke behandeling volgt later. De man wordt zo snel mogelijk in het Pieter Baan Centrum, een psychiatrische observatiekliniek, opgenomen voor nader onderzoek.

Ster advertentie
Ster advertentie