Films, Series & TV

'BOOS' vraagt zich af wie er liegt in nieuwe uitzending over 'The Voice'-schandaal

foto: YouTube: BOOS
  1. Newschevron right
  2. 'BOOS' vraagt zich af wie er liegt in nieuwe uitzending over 'The Voice'-schandaal

In een nieuwe uitzending van BOOS over het schandaal bij The Voice wordt de vraag gesteld: wie is er aan het liegen? Tim Hofman en zijn team claimen namelijk bewijs te hebben dat er meer dan één klacht over seksueel grensoverschrijdend gedrag door Jeroen Rietbergen bekend was en dat iemand bij Talpa daarvan moest afweten. De betrokken partijen wilden in de aflevering echter niet ingaan op de vragen het BOOS-team.

4 klachten in totaal

In het begin van de uitzending klinkt er een opgenomen gesprek tussen een anonieme werknemer en een anoniem contactpersoon binnen Talpa, dat vlak na de eerste uitzending van BOOS over The Voice plaatsvond. Zij hebben naar eigen zeggen met verbazing naar de uitzending gekeken, omdat John de Mol daarin zei dat hij enkel van één iemand, een kandidaat van The Voice, een klacht had gehad over het grensoverschrijdende gedrag van Jeroen Rietbergen.

Volgens de werknemer en contactpersoon van Talpa waren er echter meer klachten over Rietbergen. Er zou een dossier bestaan van drie klachten binnen het bedrijf, maar pas toen een kandidaat van The Voice zich beklaagde, werd er schijnbaar aan de bel getrokken.

Gelogen?

De woordvoerder van de Talpa-baas praatte in een verklaring over "valse beschuldigingen" en gebruikte dat als reden om een tweede interview te weigeren. In de aflevering maakt BOOS echter duidelijk dat John de Mol er niet van beschuldigd wordt te hebben gelogen in het eerste interview.

Er is namelijk ook een scenario mogelijk is waarbij De Mol de waarheid sprak en alleen over die ene klacht van de kandidaat iets hoorde. In dat geval zijn de andere klachten van werknemers voor hem achtergehouden. Daar zouden Linde de Jong en Rick Brug, twee mensen met hoge functies binnen het bedrijf, dan verantwoordelijk voor zijn geweest. Zij wilden echter beiden, net als De Mol, niet ingaan op de vragen van BOOS, die daardoor nog onbeantwoord blijven.

Bekijk de hele aflevering hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie