Films, Series & TV

AVROTROS verwijdert alle programma's met Ali B

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. AVROTROS verwijdert alle programma's met Ali B

Alle tv-programma's die AVROTROS maakte in samenwerking met Ali B zijn offline gehaald. Dat bevestigt een woordvoerder van de omroep tegenover NU.nl. Het gaat om programma's als Ali B Op Volle Toeren en Ali B En De 40 Wensen.

AVROTROS verwijdert programma's Ali B

AVROTROS verwijderde eerder al het programma Ali B en de Muziekkaravaan. "Het klopt dat we na de veroordeling van Ali B ook alle andere programma's van hem hebben verwijderd", aldus de woordvoerder. "Nu hij schuldig is verklaard aan deze misdrijven, stopt elke vorm van samenwerking en is er voor hem geen plek meer op onze kanalen."

Dat betekent dat het succesvolle programma Ali B Op Volle Toeren, waarvan tussen 2011 en 2020 zes seizoenen werden gemaakt, niet meer te zien is bij de omroep. Daarnaast is ook Ali B En De 40 Wensen, dat in 2014 op televisie kwam, verwijderd van alle kanalen.

Twee jaar cel

Ali B hoorde afgelopen vrijdag bij de rechtbank in Haarlem dat hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Hij werd schuldig bevonden voor verkrachting van Naomi en een poging tot verkrachting van Ellen ten Damme. Dat laatste gebeurde in Marokko, tijdens de opnames van het programma Ali B En De Muziekkaravaan.

AVROTROS is niet de eerste omroep die niet meer verbonden wil zijn aan samenwerkingen met Ali B. Zo haalde RTL in 2022 al meerdere programma's offline, zoals The Voice Of Holland en de documentaire The Only Way Is Up.

Ster advertentie
Ster advertentie