De haat voor koriander is real: 5 frustraties die je sowieso herkent
- News
- De haat voor koriander is real: 5 frustraties die je sowieso herkent
Er is geen kruid waar zoveel over gediscussieerd wordt als koriander. Voor de een is het een frisse toevoeging aan een Oosters of Mexicaans gerecht, voor de ander is het een naar zeepsop smakend duivels plantje dat een maaltijd compleet kan verzieken. Een tussenweg bestaat eigenlijk niet
Genetisch bepaald
Of je koriander naar zeep vindt smaken (en dus waarschijnlijk haat), is genetisch bepaald. De afkeer van het groene kruid zit in je DNA en je kan er dus niks aan doen. Behoor je tot die groep die koriander niet kan luchten of zien? Dan herken je je vast in de volgende vijf frustraties:
1. koriander = verpeste maaltijd = verpeste dag
Als er ook maar één mini blaadje koriander op je bord ligt, is je maaltijd gelijk verpest. Die smaak is nou eenmaal zó overheersend... Laat staan wanneer je geflasht wordt en nietsvermoedend een grote hap neemt van een gerecht met dat helse kruid. Je humeur daalt dan gelijk tot ver onder het vriespunt.
2. Leven in angst
Je checkt altijd minstens drie keer bij de ober of er écht geen koriander in je bestelde gerecht zit. Vervolgens ben je nog steeds een beetje huiverig om een hap te nemen wanneer er ook maar iets van groene blaadjes in verwerkt zit. Door koriander leef je eigenlijk altijd in angst.
3. Undercover
Koriander is namelijk nogal goed in zichzelf voordoen als een onschuldig kruid zoals peterselie. Undercover sneakt dat vervelende plantje zich vervolgens in je salade of broodje. Met als gevolg dat je in volle paniek je eten moet uitspugen in een servetje.
4. verraders
Je snapt er niks van dat anderen rustig hele bossen koriander wegwerken. En dan ook nog doen alsof jij je aanstelt! Je voelt je dan ook verraden wanneer een vriend of vriendin toegeeft een korianderliefhebber te zijn. Laat staan dat je een relatie begint met zo'n zeep-eter.
5. It's everywhere
Je hebt het gevoel dat koriander overal op de loer ligt. Het lijkt wel alsof de vreselijke blaadjes steeds vaker opduiken. Oké, bij sommige gerechten is het misschien gebruikelijk, maar waarom moeten koks het overal opgooien? Laat het eten van zeep gewoon een optie zijn, oké?!
Anti-koriandergroep
Is je woede richting koriander na het lezen van dit artikel weer helemaal aanwezig? Dan is de Facebookgroep voor korianderhaters misschien wel iets voor jou. De pagina kent al meer dan 220.000 leden (the hate is real). Hier kun je je frustratie afreageren op bijvoorbeeld supermarkten die het kruid aanprijzen met speciale acties. Er wordt zelfs speciale 'koriander sucks'-merchandise verkocht.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Lees ook
Food
9 manieren om zoete aardappel om te toveren tot een heerlijk gerechtFood
10 herkenbare eet-irritaties waardoor je gillend van tafel wilt rennenFood
#Avocadoday: deze toetjes kun je maken met avocadoFood
Black owner Ulrika Menig heeft de Crompouce ontwikkeld: "Enige credit voor mijn harde werk is op zijn plaats"