Food
High tea International: Maizenakoekjes
- News
- High tea International: Maizenakoekjes
De komende weken vind je elke week een high tea recept bij FunX Food. Wekelijks maakt een foodblogger een lekkernij uit een bepaald land die je thuis heel gemakkelijk kan maken.
Deze week hebben we Suriname als land. Farah Nargis van Farahnargis.com heeft voor ons deze heerlijke maizenakoekjes, voor sommigen bekend als gommakoekjes, gemaakt. Dit is een koekje dat niet mag ontbreken tijdens een verjaardagsfeestje!
Ingrediƫnten (+/- 30 koekjes)
- 125 gram roomboter
- 125 gram suiker
- 1 pak maizena (300 gram)
- 1 el custard poeder
- 1 ei
- 1 tl vanille essence
- suikermuisjes
Bereiding:
- Zeef allereerst de maizena en de custard in een aparte kom.
- Roer de boter en de suiker in een andere kom tot het een romige massa wordt.
- Doe het ei en de vanille bij de boter en suiker en roer dit nog even door tot het een luchtig geheel is.
- Voeg beetje bij beetje de maizena en de custard toe aan het mengsel. Blijf kneden tot het niet meer kleeft.
- Ik heb voor de toefjes een spuitzak gebruikt (armspieren needed). Als je geen spuitzak hebt, rol dan kleine balletjes ter grootte van een 2 euromunt.
- Leg de balletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Druk de balletjes kruislinks aan met een vork, zodat je een ruitjespatroon krijgt. Strooi de suikermuisjes over de koekjes.
- Bak de koekjes 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius.
- De koekjes mogen niet bruin worden zoals bij alle andere koekjes. Ze mogen na die 20 minuten uit de oven.
- Laat het afkoelen en smullen maar.
Eet smakelijk!
Voor meer Farah Nargis:
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Ster advertentie
Ster advertentie