Halloumidöner gaat in broodjes en wraps over de toonbank in Liverpool
- News
- Halloumidöner gaat in broodjes en wraps over de toonbank in Liverpool
Een streetfoodrestaurant in de Engelse stad Liverpool heeft döner ook eetbaar gemaakt voor vegetariërs door de kalfs- en kippenvlees te vervangen met een speciale grillkaas die halloumi heet. Halloumikaas is een handige kaas die vaak wordt gebruikt in salades. De mooie eigenschap van deze kaas - die van geiten-, koeien of schapenmelk wordt gemaakt - is dat je het kan grillen in een pan zonder dat het gaat smelten. De kaas wordt bij het bakken krokant van buiten en zacht van binnen, waardoor het in bijna ieder gerecht van harte welkom zou moeten zijn.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
halloumidöner
Streetfoodrestaurant Hafla Hafla uit de Engelse stad Liverpool maakt dankbaar gebruik van de speciale eigenschappen van halloumikaas, door het eerst aan een spit te hangen en daarna net als döner te snijden van de halloumirol. Vervolgens wordt het in wraps en pitabroodjes geserveerd als een soort vegetarische döner. In plaats van kalfsdöner of kipdöner, krijg je bij hun brokken geroosterde halloumikaas in je wrap met sla, uien en knoflooksaus. Het ziet er heerlijk uit én je kan het ook eten als je genoeg hebt van vlees eten.