Naar cookieinstellingen
Food

Deze 6 gerechten kun je maken met tomaat

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Deze 6 gerechten kun je maken met tomaat

Een tomaat is niet alleen rood, maar ook ontzettend veelzijdig en lekker! Vaak sta je er niet eens bij stil in hoeveel overheerlijke gerechten dit product gebruikt wordt. Heb je nog geen inspiratie voor wat je morgen wil ontbijten, lunchen of avondeten? Dan is dit tomatenlijstje best handig!

1. Knapperige kaastosti

Wat dacht je van een knapperige kaastosti met tonijn, sambal, uien en heeeul veeeul tomaat? Loopt het water je al in de mond?

2. Mexicaans eenpansgerecht met quinoa en... Tomaat!

Kijk, dit is nou iets waar je lekker veel van kan maken en dagen van kan genieten. Dat het gezond is, is alleen maar mooi meegenomen. Haal, behalve cherrytomaatjes ook tomatenpuree in huis, zodat je de smaak en rode kleur door het hele gerecht krijgt.

3. Tomatensardien (van Morjon)

Surinamers weten wassup met tomatensardien van Morjon. Beetje knoflook, uien en peper fruiten in de pan om vervolgens de sardien uit blik erbij te doen en op smaak te brengen. Ja mang! Handig voor als je niet te lang in de keuken wil staan, maar wel echt iets lekkers wil eten. Het is trouwens heerlijk op brood, maar ook bij de rijst of roti.

4. gepocheerde ei in tomatensaus, ofwel de enige echte Shakshuka!

Dit eenpansgerecht wordt veel gegeten in onder andere Israël en is een echte aanrader voor wie van ei én tomaat samen houdt. Het wordt niet alleen gegeten worden als ontbijt, maar ook als lunch en avondeten!

5. Met gehakt gevulde aubergine in tomatensaus, of zoals de Turken het noemen: Imam Bayildi!

Imam Bayildi, probeer dat maar eens goed uit te spreken als niet Turk. Hoewel dat misschien minder makkelijk gaat, is het vrij easy om deze gevulde aubergines te maken. Nog belangrijker: het is kapot lekker! Zie hier een leuk stukje erover, ofwel een recept a la De Volkskrant.

6. Tomatensalade

Zelfs als je niet zo'n superster bent in de keuken, is tomaat je mattie. Snijd het gewoon in blokjes, doe er komkommer, wortels, mais, rucola en een beetje tonijn bij. Dan lijkt het in ieder geval al ergens op. Je kan het zoveel kruiden als je wil, maar in dit geval zijn peper en zout gelukkig ook al goede smaakmakers.

Ster advertentie
Ster advertentie
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op FunX

FunX gebruikt Functionele en Analytische cookies voor websites optimalisatie en metingen. Geef voor andere cookies je voorkeuren op

Meer uitleg

Waarom cookies?

De Nederlandse Publieke Omroep plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van de Nederlandse Publieke Omroep gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Analytische cookies voor Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Cookies gezet door comScore bevatten alleen een uniek nummer en zijn NPO-specifiek, deze worden niet gebruikt om NPO-bezoekers buiten de NPO-sites te volgen. JavaScript zorgt ervoor dat metingen niet gecached kunnen worden zodat we een herhaalde page-view kunnen tellen.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van de Nederlandse Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk en optimaal mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina\’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina\’s, bezoekers zijn niet uniek te identificeren
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina\’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Sociale Media cookies

Cookies om de inhoud van onze website te delen via social media

De artikelen en video’s die je op onze website bekijkt, kun je door middel van buttons delen via social media. Voor het functioneren van deze buttons wordt gebruik gemaakt van social media cookies van de social media partijen, zodat deze je herkennen op het moment dat je een artikel of video wilt delen.

Deze cookies maken het dus mogelijk dat

Bij Social Media sites ingelogde gebruikers, bijvoorbeeld Twitter of Facebook, is het mogelijke om sommige inhoud van onze website direct te delen op die sites. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen voor verschillende doeleinden onder andere gepersonaliseerde reclame, verwijzen wij ook naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie de links hieronder. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. De websites van de Nederlandse Publieke Omroep hebben daar geen invloed op.

  • Facebook (https://www.facebook.com/policies/cookies/)
  • Google+ / Youtube (https://policies.google.com/privacy?hl=nl)
  • Twitter (https://twitter.com/en/privacy)
  • Instagram (https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig)

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil sociale media koppelingen zoals Facebook berichten en YouTube video’s kunnen zien op deze site:

    Hiermee sta je het plaatsen van cookies door sociale medianetwerken toe. Deze netwerken kunnen je volgen en je internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden buiten de NPO om.