Artiesten beschermen zich steeds vaker in contract tegen bierdouches
- News
- Artiesten beschermen zich steeds vaker in contract tegen bierdouches
Artiesten laten steeds vaker in hun contract vastleggen dat ze mogen weglopen en toch betaald krijgen als er tijdens een optreden bier naar hun hoofd gegooid wordt. Dat is gebleken uit een onderzoek van NOS Stories. Dat is kennelijk nodig, want steeds vaker krijgen artiesten een bierdouche op het podium. Morad & Giorgio spraken met journalist Jeroen Gortworst over het onderzoek.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Waarom
Het is natuurlijk best raar: je betaalt voor een artiest en een biertje en vervolgens gooi je je drinken weg en kun je ook niet meer van het optreden genieten. Volgens NOS Stories komen dit soort incidenten vaker voor in het oosten van het land. Ze gingen de straat op in Almelo en kregen daar als reden te horen dat ze "gewoon boeren" zijn. NOS Stories sluit de conclusie dat de biergooiers vooral stoer willen doen tegenover hun vrienden.
Goede sfeer
In sommige muziekscenes is het biergooien ook een compliment. Het fenomeen begon met de rockband Normaal, die in de jaren 70 voor een clipshoot het publiek vroeg bier te gooien. Artiesten als Boef, Lil Kleine en Ronnie Flex zitten er echter niet op te wachten. Op YouTube staan meerdere video's waarin zij - en ook andere artiesten trouwens - boos weglopen nadat ze een glas bier over zich heen hebben gekregen.
Oplossing
Er zijn natuurlijk meerdere manieren om hierop te reageren. Je kunt het negeren, je kunt de desbetreffende persoon eruit laten zetten - zoals Boef deed in de video hieronder - of je kunt gewoon meteen weglopen. Dat laatste deed Lil Kleine ooit nadat hij eerst nog het publiek op een 'mop' had getrakteerd: "Ik zal eens een korte mop vertellen. Ik sta dertig seconden op het podium en heb 15.000 euro verdiend. Hoi!" Het nadeel van weglopen is alleen dat één iemand het in de zaal het verpest voor de andere fans...
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Lees ook
FunX
Palestijnse Khalida Jarrar werd onmenselijk behandeld: "Moest door een kier bij de deur ademen"FunX
Bye 2024, hello 2025: dít gaat er allemaal voor jou veranderen vanaf 1 januariFunX
Quincy Promes over zijn neefje Topperig: "We hebben veel tracks samen gemaakt"FunX
Dit is waarom je beter niet kan beginnen aan goede voornemens in januari