Femme Lethal in New Wave video 'Hoog/Laag'. "Ik wist dat Bokoesam recht in m'n vajay-jay zou kijken"
- News
- Femme Lethal in New Wave video 'Hoog/Laag'. "Ik wist dat Bokoesam recht in m'n vajay-jay zou kijken"
Van schaars geklede chicks, tot drank en stacks. De video van de track ‘Hoog/Laag’ heeft alles wat een typische hiphopclip moet hebben. Maar bekijk je het vaker, dan zie je rollende tranen en dodelijke vrouwen. De dansers en actrices die daarachter zitten noemen zichzelf 'Femme Lethal'. Online redacteur Charissa sprak in casual kleding af met drie van de meiden voor hun verhaal. Dit is waarom zij New Wave-rappers Ronnie Flex, Idaly, Lil Kleine, Bokoesam en Jonna Fraser ‘vermoorden’.
Bond-girls
Femme Lethal bestaat uit vijf vrouwen: De Amerikaanse Amber (Ambiance), Sarita (Sasa), Juna (Juju), Laquelle (Lala) en Nicky (Dominique). Mannen vermoorden hoort vanaf het begin bij de groep. Oprichtster Amber: “We hadden het idee om in een show mannen te verleiden en vermoorden. Dat werd een optreden met Madonna’s beste danser Steve Nestar tijdens Juste Debout, een van de grootste urban dansevents van Nederland."
Amber: “Alles is geinspireerd door Bond-girls. Zij zijn slim, verleidelijk en dodelijk. Maar toch valt iedereen voor hen. We wilden ook verschillende kanten laten zien van vrouwen. Daarom zijn alle Femmes ook anders.”
Het was daarom niet zo gek dat zij terecht kwamen in de ‘Hoog/Laag’ video. Daarin spelen zij prostituees die hun onbeschofte klanten wurgen, electrocuteren of doodschieten.
Out of the box
Juna: “Het is niet een typische hiphopvideo met snelle shots, er zit een verhaal achter.” Sarita: “De regisseur, Madja Amin, heeft nooit begrepen waarom vrouwen in de hiphopvideo worden neergezet zoals het nu gebeurt. Hij heeft pas een dochtertje gekregen, ging daardoor erover nadenken en wilde het anders doen."
“Ik moest een latex niemendalletje aan en wist dat Bokoesam recht in m'n vajay-jay zou kijken”
In de clip komen de meiden chill over, maar er zat ook spanning achter. Sarita: "Het was voor ons erg out of the box. Dus we hebben veel meetings gehad erover en we wisten dat het een professioneel team was en dat we ook inbreng hadden.”
“Ik wilde geen groot shot van m’n ‘ass’ “
Latex en splits
Juna: "We geven ook dansles aan kinderen, dus dat gaf extra druk. Vooral de week voor de opnames, was intens. Ik wist dat ik een latex niemendalletje aan moest en dat Bokoesam recht in m’n vajay-jay zou kijken.”
“Daarom was er bij elke scene iemand van ons bij om ervoor te zorgen dat de ander er goed uitzag", voegt Sarita toe. "Er is bijvoorbeeld een scene waarin ik in de split op een tafel zit en ik wilde geen groot shot van m’n ass. Dus keken de andere meisjes mee. “
Personages
Niet iedereen zal de gedachte achter de video opvallen. "Mensen kijken allemaal anders naar de clip. Sommigen denken dat we een andere kant van onszelf laten zien erin, maar het zijn personages die we neerzetten", zegt Sarita. "Er zijn ook mensen die zeggen: 'o dit is wat Femme Lethal nu doet?' Maar we zien het als onze verantwoordelijkheid om bepaalde verhalen te vertellen. Als je je stem kan laten horen voor anderen die dat niet kunnen, dan moet je dat doen."
Underground BALLs
Femme Lethal staat ook bekend om hun statements. Vanuit het concept van de groep is het idee ontstaan van underground ‘balls’: urban dansevents waarin deelnemers in kostuum over een catwalk bewegen. Amber: “Het wordt in het buitenland al veel gedaan en hier in Nederland wordt het steeds groter. In Amerika was ik gewend op te moeten vallen, maar hier moet je vooral normaal zijn. Ik hoop dat als mensen mij los zien gaan in een heftige outfit, dat zij doorkrijgen dat zij dat ook kunnen."
Achter de schermen van de video maakte platenlabel Topnotch ook opnames. Check de 'making off' van 'Hoog/Laag' hier.
Lees ook
FunX
De meest spraakmakende gebeurtenissen van 2024: van Joost Klein tot DiddyFunX
Dit is waarom je beter niet kan beginnen aan goede voornemens in januariFunX
Bye 2024, hello 2025: dít gaat er allemaal voor jou veranderen vanaf 1 januariFunX
Dít is waarom je Gaza niet moet vergeten: van onderkoeling tot hongersnood