Games & gadgets

Gamers volledig in shock na onthulling torenhoge prijs PS5 Pro: "Dit is gewoon duivels"

foto: YouTube: PlayStation
  1. Newschevron right
  2. Gamers volledig in shock na onthulling torenhoge prijs PS5 Pro: "Dit is gewoon duivels"

Sony heeft officieel bekendgemaakt wanneer de splinternieuwe PlayStation 5 Pro uitkomt en welke nieuwe technologieën het bevat die de game-ervaringen naar een hoger level zullen tillen. Daarnaast is ook het flinke prijskaartje van de nieuwe console onthuld, waardoor gamers totaal verbijsterd en geschokt zijn. "800 euro voor een gedetailleerde game-achtergrond is bizar!"

Gamers volledig in shock na zien van hoge prijs PS5 Pro

Tijdens de technische presentatie van Sony wordt de PS5 Pro en alle geavanceerde technologie getoond. Het meest opvallende aan deze presentatie is dat de torenhoge prijs van de nieuwe console die ook eens zonder disc drive komt. Gamers zijn volledig in shock en kunnen hun oren niet geloven na deze onthullingen en uiten hun ongenoegen massaal via het internet. Zo reageren duizenden gamers onder de YouTube-video met: "700 dollar zonder verticale standaard en disc drive is krankzinnig" en "Zoveel geld zonder een disk drive?! Dat is gewoon duivels." En andere PS5-fans schrijven: "Als een PlayStation-fan voelt dit als een PS3-moment, waarbij Sony een schop onder de kont nodig heeft en weer met beide benen op de grond moet worden gezet" en "Gedurfde beslissing van Sony om de commentsectie ingeschakeld te laten na de aankondiging van dat prijspunt."

Volgens gamers die reageren op PlaySense, een gaming community van de Benelux, gaat de prijs ook echt te ver. Zo zegt een gamer: "Ik zou nooit een duurdere versie met meer geheugen kopen. Volgens mij is het handiger en goedkoper om los geheugen te kopen en dat erin te koppelen. Die kan je eventueel ook weer meenemen naar je PS6." Toch zijn er een paar PS5-fans die minder moeite hebben met de hoge prijs. Zo zeggen ze: "Ik snap de prijs wel, ja. Het is duur, maar wel gerechtvaardigd. Wat denk je dat de PS6 gaat kosten? Die gaat richting de 1k, denk ik. Zeker met meer geheugen erin" en "700 is prima. Als ik dood ben heb ik niets aan geld dus rollen maar!"

foto: YouTube: PlayStation

Nieuwe functies, prijs en releasedatum van de PlayStation 5 Pro

Tijdens de presentatie legt Mark Cerny een paar belangrijke upgrades van de nieuwe console uit, wat waarschijnlijk de reden is voor de hogere prijs. Zo krijgt de PS5 Pro een grotere GPU (zo’n 45% groter dan de standaard PS5), geavanceerde ray-tracing en slimme upscaling met AI, genaamd PSSR. Hij legt uit dat de PS5 Pro ervoor zorgt dat de grafische kwaliteit en prestaties dichter bij elkaar komen te liggen. Dit laat Cerny zien met voorbeelden uit games zoals Gran Turismo 7 en Horizon Forbidden West, waar betere prestaties en visuals te zien zijn. Ook games zoals Hogwarts Legacy krijgen een upgrade.

De presentatie wordt afgesloten met een overzicht van aankomende games die geoptimaliseerd zijn voor de PS5 Pro en de releasedatum van de console. De PS5 Pro zal namelijk beschikbaar zijn vanaf 7 november.

Ster advertentie
Ster advertentie