Games & gadgets

Meta presenteert deze week concurrent van Twitter

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Meta presenteert deze week concurrent van Twitter

Meta gaat deze week een concurrent van Twitter presenteren. Het moederbedrijf van Facebook en Instagram zou naar verluid willen profiteren van de chaos bij het Twitter van Elon Musk.

Threads

Het nieuwe platform van Meta heet Threads en is nu al vooruit te bestellen in de Amerikaanse App Store. Op screenshots van de nieuwe app is te zien dat Threads erg veel weg heeft van Twitter. Mensen kunnen berichten plaatsen die onder elkaar op een tijdlijn verschijnen.

"In Threads komen groepen samen om over allerlei onderwerpen te praten. Van wat je nu bezighoudt tot wat er morgen zal spelen", klinkt het in de beschrijving van de app. "Je kunt je favoriete makers volgen of zelf een volgersbestand opbouwen waarmee je jouw eigen ideeën, meningen en creativiteit deelt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Timing

Opvallend aan de lancering van Threads, is de timing. Twitter werd vorig jaar namelijk overgenomen door Elon Musk, waarna er veel kritiek ontstond van gebruikers die klagen over alle veranderingen die in korte tijd in de app zijn doorgevoerd. Afgelopen weekend laaide die kritiek weer op, toen Twitter tijdelijke limieten instelde voor hoeveel berichten mensen konden bekijken. Volgens Musk waren die limieten nodig in de strijd tegen AI-bedrijven die massa's data van Twitter kopiëren.

Musk vs. Zuck?

Door de lancering van een concurrent voor Twitter laaide er ook een klein conflict op tussen Elon Musk en Meta-baas Mark Zuckerberg. Musk kreeg al snel lucht van het nieuwe idee van Meta en deelde een sneer uit aan Zuckerberg. "Ik weet zeker dat de aarde niet kan wachten om exclusief onder Zuck's duim te worden gehouden zonder andere opties." Daarop grapte een twitteraar dat Musk moet oppassen, omdat Zuckerberg tegenwoordig aan jiujitsu doet, een Japanse vechtsport. "Ik ben wel in voor een kooigevecht als hij dat ook is lol", reageerde Musk.

Zuckerberg heeft de uitdaging van Musk gezien en reageerde op zijn beurt met de woorden: "Stuur me de locatie", een verwijzing naar de beroemde woorden van MMA-legende Khabib Nurmagomedov, die deze woorden uitsprak om Conor McGregor uit te dagen. Of het gevecht daadwerkelijk gaat plaatsvinden, is nog maar de vraag, maar UFC-baas Dana White heeft al meerdere keren zijn interesse uitgesproken om het gevecht te organiseren.

Ster advertentie
Ster advertentie