Lifestyle

Waarom pre-workout shakes niet altijd veilig zijn

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Waarom pre-workout shakes niet altijd veilig zijn

“Je kunt ze gebruiken, maar niet misbruiken.” Het gaat om pre-workout shakes, die heel veel gedronken worden door fit girls en fit boys. Fernando sprak vanmorgen hierover met fitness-Instagrammer en motivator Mo Bicep, want NOS op 3 heeft onderzoek hiernaar gedaan en wat blijkt: zo’n shake is niet zonder risico!

Tintelingen en hartkloppingen

Je staat er niet bij stil, maar je kan serieus tintelingen en hartkloppingen krijgen van pre-workout shakes. Mo Bicep verkoopt deze shakes en vindt het belangrijk dat mensen het echt op de juiste manier gebruiken. Vooral omdat veel jongeren deze shakes nemen zonder te weten wat ze precies tot zich nemen. Het schijnt namelijk dat de hoeveelheid cafeïne die in zo’n shake zit, gelijk staat aan zeven espresso’s. Door de cafeïne krijg je een extra energieboost tijdens het sporten. Het risico bestaat dat je ook nog eens verslaafd kan raken.

Misbruiken?

Een fout die veel mensen maken is dat ze niet stoppen met het nemen van deze energieboosters. Het is goed om te weten dat als je een potje hebt opgemaakt, je er dan ook ongeveer twee maanden mee stopt: “Je kan een Red bull drinken, maar als je gaat overdrijven is dat ook niet goed.’’

Positief

Hoewel er gevaren zijn verbonden aan veelvuldig gebruik van pre-workout shakes, zijn er nauwelijks meldingen van mensen die er te ver mee zijn gegaan. Gelukkig maar! Het hoeft dus niet altijd negatief te zijn. Een voorbeeld van een gebruiker die hier geen negatieve gevolgen van ervaart, is fitness-Youtuber Marc Lobliner. Marc is nu 38 jaar en maakt al een tijdje gebruik van pre-workout. Op zijn YouTube-kanaal Tigerfitness staan onder andere verschillende video’s over de pre-workout shakes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie