Music

50 Cent vindt dat de rapgame 'dom' is geworden: "Reden dat ik geen muziek meer uitbreng"

foto: 50 Cent via Instagram
  1. Newschevron right
  2. 50 Cent vindt dat de rapgame 'dom' is geworden: "Reden dat ik geen muziek meer uitbreng"

50 Cent vindt dat het niveau van hiphop enorm is gedaald. Dat is volgens hem dan ook de reden waarom hij de laatste tijd geen nieuwe muziek meer heeft uitgebracht.

50 cent over muziekwereld

In een interview met Earn Your Leisure deelde 50 Cent de reden waarom hij geen muziek meer uitbrengt. Volgens hem zou hij zijn teksten erg simpel moeten maken om te passen in de huidige rapscene. Hij verwees zelfs naar een beroemde uitspraak van Lupe Fiasco over het "dumb down" van teksten. "Als je naar de muziek luistert die nu uit is, moet ik de ‘domme kant’ van mezelf gebruiken om de juiste teksten te schrijven", zei hij.

Hij legde verder uit dat dit een belangrijke reden is waarom hij niet meer zoveel muziek maakt als vroeger. "Daarom ben ik meer gefocust op filmproductie en het ontwikkelen van projecten. Via die weg kan ik een grotere impact maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

50 cent is liever rijk dan miljardair

Eerder dit jaar gaf 50 Cent aan dat hij de voorkeur gaf aan de omschrijving 'rijk' boven 'miljardair'. Volgens 50 Cent betekende rijkdom meer dan alleen geld. "Rijk zijn betekent dat je jezelf hebt omringd met goede mensen, dat je gelukkig bent en een kwalitatief goed leven leidt", deelde hij.

Een andere reden waarom 50 Cent liever niet als miljardair bekend wilde staan, was omdat het ongewenste aandacht trok. "Als mensen je publiekelijk een miljardair noemen, komen ze voor alles wat je hebt", waarschuwde hij. "De belastingdienst kan zomaar besluiten dat ze 58 procent van je geld willen. Plotseling heb je een heel leger achter je aan."

Ster advertentie
Ster advertentie